WoDy Support

U kunt hier de Wody handleiding openen,103 pagina's.

Systeemeisen

Voor het gebruik van WoDy moet de computer voldoen aan enkele minimale systeemeisen:

• Microsoft Windows 7, 8, 10 (LET OP: WoDy werkt NIET op tablets met het besturingssysteem Windows 8 RT en op tablets met Windows 10 Mobile, Windows 10 IoT of Windows 10 S)
  • 2GB RAM
  • Schermresolutie 1024 x 600 of hoger
  • DVD-ROM drive (WoDy DVD-versie)
  • 500MB vrije schijfruimte, 3,5GB vrije schijfruimte aanbevolen. (WoDy DVD-versie)
  • USB poort (WoDy USB-versie)
  • Multimedia geluidskaart en luidsprekers
  • Internetverbinding (voor activering en online updates)
    Veelgestelde vragen
  • Wie komt er voor WoDy in aanmerking?

WoDy werd ontwikkeld in samenwerking met logopedisten, taalkundigen en onderwijsexperts. Het resultaat is een efficiënt programma dat bruikbaar is voor mensen van alle leeftijden, met om het even welk spellingniveau. Ook erg handig om in te zetten tijdens de (middelbare) beroepsopleiding of in de werksituatie.

• Wanneer start ik met WoDy?

Als je extra ondersteuning kunt gebruiken bij het spellen en schrijven van teksten.

• Welk effect heeft het gebruik van WoDy?

WoDy helpt je je twijfels bij schrijven of lezen te overwinnen. Bij werk, studie of hobby. De woordvoorspeller in WoDy geeft unieke grammaticale ondersteuning en houdt rekening met vrijwel alle mogelijke spelfouten. Met de spelling- én werkwoordcontrole van WoDy kun je ook je tekst nog eens nakijken op fouten. De ondersteuning is volledig aanpasbaar aan je eigen foutenprofiel. Dat maakt WoDy veel krachtiger dan gewone spellingcontrole. WoDy voorkomt én corrigeert dus spelfouten. WoDy is dus eigenlijk een persoonlijke taalcoach.
    Om teksten beter te begijpen leest WoDy documenten en webpagina's voor. De ingebouwde van Dale woordenboeken, symbolen, illustraties en voorbeeldzinnen helpen je bij tekstbegrip en woordkeuze. WoDy geeft deze ondersteuning in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

• Is WoDy ook voor volwassenen geschikt?

WoDy werd ontwikkeld in samenwerking met logopedisten, taalkundigen en onderwijsexperts. Het resultaat is een efficiënt programma dat bruikbaar is voor mensen van alle leeftijden, met om het even welk spellingniveau. Ook erg handig om in te zetten tijdens de (middelbare) beroepsopleiding of in de werksituatie.

• Wordt WoDy vergoed?

WoDy wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

• Kan ik met WoDy ook mijn eigen woordenlijsten aanmaken?

Ja, je kunt ook je eigen woordenlijsten aanmaken. Zie voor meer informatie de gebruikershandleiding die wordt meegeleverd met WoDy.

• Wat is het verschil tussen USB en DVD versie?

De DVD versie van WoDy installeer je op de computer, met die computer kun je dan met WoDy werken. De USB versie wordt niet geinstalleerd, maar kun je op elke computer aansluiten en met WoDy aan de slag.

• Wat is het verschil tussen WoDy combi en WoDy Extra?

WoDy Extra, voor Nederlands inclusief de ingebouwde van Dale woordenboeken
    WoDy Combi, voor Nederlands, Engels, Frans en Duits, inclusief de ingebouwde van Dale woordenboeken.

• Ik ben mijn WoDy licentie kwijt. Hoe kan ik dat herstellen?

Het kan gebeuren dat na een crash of Windows upgrade er een licentie verloren gaat.

Stuur uw serienummer, de NAW-gegevens en de reden waarom er een vrijgave gevraagd wordt naar helpdesk@lexima.nl .Wij zullen uw verzoek naar de fabrikant doorzetten en het u laten weten als er een activatie is vrijgegeven.

• Ik wil WoDy op een andere computer gebruiken maar mijn activaties zijn in gebruik

Deïnstalleer WoDy van de oude computer, en installeer op de nieuwe computer. Stuur uw serienummer, de NAW-gegevens en de reden waarom er een vrijgave gevraagd wordt naar helpdesk@lexima.nl . Wij zullen uw verzoek naar de fabrikant doorzetten en laten het u weten als er een activatie is vrijgegeven.

• Hoeveel installaties mag ik doen?

U hebt 1 installatie + 1 reservekopie voor dezelfde gebruiker maar gelijktijdig gebruik is niet toegestaan.