Read&Write heeft drie extensies die geïnstalleerd worden voor ondersteuning binnen de browser. De eerste twee kunnen gedownload worden uit de appstore die bij de browser hoort, de derde wordt op een andere manier geïnstalleerd. De onderstaande instructie is gebaseerd op de Chromebrowser maar werkt vergelijkbaar op andere platformen.

1. Read&Write
  2. Screenshot reader (niet op alle platformen beschikbaar)
  3. Texthelp PDF reader

Naar de uitgebreide installatie instructies.

Handleiding en installatiegids Read&Write (2019).

Read&Write for Windows

• 1 gigahertz (GHz) or faster x86-bit or x64-bit processor
  • Windows 7 or above
  • 512 MB RAM (1 GB recommended)
  • 2 GB Free Disk Space
  • Speakers, Sound Card, Microphone (for speech input)
  • Internet connection for certain features
  • PDFaloud requires Adobe Reader X or XI or Acrobat Version 9, X or XI

Read&Write heeft drie extensies die geïnstalleerd worden voor ondersteuning binnen de browser.

1. Read&Write
  2. Screenshot reader (niet op alle platformen beschikbaar)
  3. Texthelp PDF reader

1.Read&Write extensie installeren

Ga naar de web-store in de browser en zoek ‘Read&Write for Google Chrome’.
Klik bij de extensie op ‘TOEV. AAN CHROME’ om deze te installeren. De eerste 30 dagen kan de extensie gratis worden gebruikt. Om de extensie permanent volledig te kunnen gebruiken moet Read&Write worden geactiveerd. Klik hiervoor in de browser op Read&Write. Vervolgens verschijnt de toolbar en kan de activatiecode worden ingevoerd. Klik hiervoor op de instellingen , vervolgens op ‘Opties’ en dan op ‘Over’. Voer nu de code in die u heeft ontvangen bij uw bestelling van Read&Write.

2.Screenshotlezer downloaden

Ga naar de web-store in de browser en zoek ‘Screenshot reader’. Klik bij de extensie op ‘TOEV. AAN CHROME’ om de extensie te installeren. Dit component is nodig om de functie ‘Schermafdruk lezen’ in de werkbalk te kunnen gebruiken.

3.Texthelp PDF reader installeren

Texthelp PDF Reader voor Google Drive
Nadat de Read&Write extensie aan de Chromebrowser is toegevoegd, wordt vanuit Google Drive de Texthelp PDF reader automatisch geïnstalleerd wanneer er een PDF wordt geopend.

Texthelp PDF Reader voor OneDrive en overige Cloudopslag
Wordt er een andere cloudopslag gebruikt staat op deze pagina de instructie hoe de extensie handmatig toegevoegd kan worden.

App voor Android en iPad

Voor iPad en Android systemen is er een geavanceerd toetsenbord beschikbaar. Ook deze kunnen in de desbetreffende appstore worden gevonden. De toetsenborden zijn over het gehele apparaat te gebruiken en bieden de belangrijkste functionaliteit.