Letterster Support

Algemene support informatie

Letterster is een digitale alles-in-één-oplossing voor scholen om lees- en spellingproblemen aan te pakken

Systeemeisen

Om optimaal te werken met Letterster is een goede internetverbinding een vereiste. Daarnaast gelden voor elk device bepaalde systeemeisen.

Windowscomputer

• Besturingssysteem vanaf Windows 8.1
  • De computer maakt gebruik van de actuele versie van de browser:
    - Google Chrome

Mac

• Besturingssysteem vanaf MacOS 10.13
  • De computer maakt gebruik van de actuele versie van een van volgende browsers:
    - Google Chrome
    - Safari

Tablet

• Minimaal Android 7
  • Oudere besturingssystemen kunnen werken maar worden niet ondersteund
  • Browser: Google Chrome

Geen systeemeisen maar tips voor optimaal gebruik:

• gebruik de laatste versie van het besturingssysteem
  • schermgrootte minimaal 9,7 inch

iPad

• Minimaal iOS12.1
  • Oudere besturingssystemen kunnen werken maar worden niet ondersteund
  • Browser: Safari of Google Chrome

Geen systeemeisen maar tips voor optimaal gebruik:

• gebruik de laatste versie van het besturingssysteem
  • schermgrootte minimaal 9,7 inch

Begin november zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Letterster. In deze mail lichten we de nieuwe functies toe.

Pincode voor begeleideromgeving

De begeleideromgeving in Letterster is afgeschermd met een pincode. De pincode, in te typen met het toetsenbord, voor deze omgeving is standaard 12345. Deze code is nu te wijzigen in Lexipoort. Het is daardoor mogelijk om elke leerling een aparte pincode te geven. Zo kun je ouders toegang geven tot de begeleideromgeving van hun kind waardoor zij de resultaten kunnen inzien.

Uitgebreid resultatenoverzicht in Lexipoort

In Lexipoort wordt per leerling een uitgebreid resultatenoverzicht getoond. De begeleider ziet per week hoeveel tijd er is geoefend, waarbij er een onderscheid is tussen thuis en op school. Ook is te zien hoeveel tijd er is besteed aan de onderdelen lezen en spelling. De begeleider kan per opdracht het resultaat zien en daardoor de leerling optimaal begeleiden.

Toetsen in stukjes

Leerlingen starten elk level met een toets. De toetspincode staat standaard op 00000, maar is aan te passen in het begeleideraccount op Lexipoort. Wil je met de inzet van Letterster voldoen aan zorgniveau 3, dan is het nodig om de toetsen af te nemen op school. Communiceer dan dus niet de toetspincode met ouders.

Leerlingen die voor het eerst inloggen, starten met een toets om te bepalen met welke spellingregels de leerling de komende twaalf weken aan de slag gaat. Deze toets hoeft niet meer in een keer te worden gemaakt. De leerling kan de toets afbreken en op een ander moment hervatten op de plek waar de leerling gebleven was. Vooral voor de wat jongere leerlingen of voor leerlingen met concentratieproblemen kan dit prettig zijn.

De pincyclus

Als de leerling in de afgelopen week heeft geoefend, komt er in de volgende week een nieuwe pin open te staan. Na twaalf weken oefenen komt er een toetspin beschikbaar. De leerling maakt samen met de begeleider de toets en speelt zo een nieuw level met nieuwe oefeningen vrij.

Heeft een leerling 90 dagen niet geoefend en gaat hij of zij toch weer aan de slag met Letterster? Dan staat er een nieuwe intaketoets klaar. De lesstof wordt afgestemd op basis van het toetsresultaat, en de leerling gaat weer op zijn of haar eigen niveau aan de slag.