Letterster Support

Algemene support informatie

Letterster is een digitale alles-in-één-oplossing voor scholen om lees- en spellingproblemen aan te pakken

Systeemeisen

Om optimaal te werken met Letterster is een goede internetverbinding een vereiste. Daarnaast gelden voor elk device bepaalde systeemeisen.

Windowscomputer

• Besturingssysteem vanaf Windows 8.1
  • De computer maakt gebruik van de actuele versie van de browser:
    - Google Chrome

Mac

• Besturingssysteem vanaf MacOS 10.13
  • De computer maakt gebruik van de actuele versie van een van volgende browsers:
    - Google Chrome
    - Safari

Tablet

• Minimaal Android 7
  • Oudere besturingssystemen kunnen werken maar worden niet ondersteund
  • Browser: Google Chrome

Geen systeemeisen maar tips voor optimaal gebruik:

• gebruik de laatste versie van het besturingssysteem
  • schermgrootte minimaal 9,7 inch

iPad

• Minimaal iOS12.1
  • Oudere besturingssystemen kunnen werken maar worden niet ondersteund
  • Browser: Safari of Google Chrome

Geen systeemeisen maar tips voor optimaal gebruik:

• gebruik de laatste versie van het besturingssysteem
  • schermgrootte minimaal 9,7 inch

Begin juli zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Letterster. Zowel in het programma als in Lexipoort zijn diverse verbeteringen doorgevoerd.

Snelheid verbeterd

De reactiesnelheid van de software van Letterster is verbeterd. Hierdoor worden de oefeningen en filmpjes sneller geladen. Dat is fijn want er gaan steeds meer leerlingen werken met Letterster!

Openen van de pins

De pins waarmee de leerlingen de oefeningen starten worden vanaf nu automatisch elke maandag opengezet. Let op, dit gebeurt alleen als er in de afgelopen week is geoefend in de laatste groene pin die openstaat.

Heeft de leerling langer dan een week niet geoefend? Zorg dat de leerling weer oefent in de laatste groene pin. Dan komt de volgende pin vanzelf de maandag erop open te staan.

Klok geeft oefentijd aan

Het scherm waar ook de pinnen worden getoond is uitgebreid met een klok die aangeeft hoe lang er geoefend is binnen de sessie. De klok telt de tijd die een leerling in oefeningen heeft doorgebracht.

TIP: Spreek met je leerling af hoe lang hij of zij moet oefenen voordat hij of zij klaar is en bijvoorbeeld een spelletje mag doen. Met behulp van het klokje is dit goed te zien!

Ook in de oefening 'Tekst lezen' is een klok toegevoegd. Zodra de leerling de leesoefening start en de begeleider op de roze startknop klikt, begint de tijd te lopen. De leerling kan op elk moment zien hoe lang er gelezen is.
Is er tien minuten geoefend? Dan is de leerling klaar. De begeleider stopt de tijd door op 'Klaar' te drukkoppen. De begeleider vindt de geregistreerde oefentijd terug in Lexipoort.

Na het 'Tekst lezen' kan de begeleider invullen hoe het lezen is gegaan! Zo kun je bijzonderheden en andere dingen die opvielen tijdens het lezen toevoegen.

Stickers verdienen

In de begeleideromgeving is de knop 'Instellingen' toegevoegd. Hier stel je in wanneer een leerling een sticker in zijn pin krijgt. Hier kies je voor lezen of spelling of voor allebei.

Resultatenoverzicht

Ook aan de kant van de begeleider hebben we aanpassingen gedaan. In Lexipoort zijn de resultatenoverzichten verder uitgewerkt.
Het resultatenoverzicht bestaat uit:

• Voortgang
  • Oefentijd per week
  • Toetsresultaten
  • Lessenoverzicht

De resultaten op deze verschillende onderdelen worden sneller opgehaald. Bovendien zijn de onderdelen 'Oefentijd per week' en 'Lessenoverzicht' verder uitgebreid.
Bij de oefentijd per week worden alle weken getoond waarin geoefend is. Ook wordt de oefentijd gesorteerd op spellen en lezen. Zo zie je snel hoeveel tijd een leerling aan een bepaalde taak besteed heeft.
Bij het lessenoverzicht zie je na afloop van een toets per level alle regels die de leerling de komende periode gaat oefenen. Voorafgaand aan een week kan je dus eenvoudig een extra instructiemoment inplannen om uitleg te geven over de komende stof.

Feedback van gebruikers

Veel van deze vernieuwingen hebben we doorgevoerd op basis van feedback van de gebruikers. Heb je een idee hoe we het nog gebruiksvriendelijker kunnen maken? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via relatie@Lexima.nl. Sowieso vinden wij het altijd het leuk om te horen hoe het oefenen gaat.

Naar de updates van november 2020