Installeren van Kurzweil 3000

Om Kurzweil 3000 te kunnen installeren, is het nodig dat u beschikt over de rechten om software te installeren.
Controleer eerst de minimale systeemeisen en bekijk of er voldoende vrije schijfruimte is op de computer.
Let op! De stemmen van andere geïnstalleerde tekst-naar-spraak programma's kunnen conflicteren met de stemmen van Kurzweil.

• Situatie 1: u gaat voor het eerst een demo-versie installeren. U kunt meteen installeren; registreren is niet nodig. Ga naar punt B) Kurzweil 3000 installeren.
  • Situatie 2: u gaat voor het eerst de definitieve versie van Kurzweil 3000 installeren. U kunt meteen installeren en registreren. Ga naar punt B) Kurzweil 3000 installeren.
  • Situatie 3: u gaat nu iets installeren nadat u vóór mei 2011 een demo-versie heeft geïnstalleerd. Verwijder altijd eerst deze oudere demo-versie. Begin bij A) Vorige versies verwijderen.
  • Situatie 4: u gaat de definitieve versie van Kurzweil 3000 gebruiken en u heeft al eerder de demo-versie van Kurzweil 3000 geïnstalleerd. Verwijder altijd eerst de demo-versie van Kurzweil 3000. Begin bij A) Vorige versies verwijderen.
  • Situatie 5: u gaat de upgrade naar de nieuwste versie van Kurzweil 3000 installeren. Verwijder altijd eerst alle voorgaande versies. Begin bij A) Vorige versies verwijderen.

Volg onderstaande stappen om de installatie van Kurzweil 3000 uit te voeren:

- Verwijder vorige versies van Kurzweil 3000, de Van Dale woordenboeken (geldt alleen voor de versies 8, 9 en 10) voor Kurzweil, de RealSpeak stemmen (geldt alleen voor de versies 8, 9 en 10) en Print KES. Verwijder op 64-bit systemen ook vorige versies van de Kurzweil Taakbalk en de KESI Virtual Printer.

- Installeer Kurzweil 3000. Print KES en de Van Dale woordenboeken worden automatisch geïnstalleerd samen met Kurzweil 3000. Op 64-bit systemen worden de Kurzweil Taakbalk en de KESI Virtual Printer voor 64-bit systemen automatisch mee geïnstalleerd met Kurzweil 3000.

A) Vorige versies verwijderen

Zorg dat u verbonden bent met internet om de licentiesleutel die in gebruik is terug te kunnen plaatsen naar de licentie server.
Open het menu Start via de Windows taakbalk.

Op Windows Vista en Windows 7:
- klik op Configuratiescherm.
- klik op Een programma verwijderen.

Op Windows 8:
- ga met de muis naar de rechter onderhoek er schuift een balk in beeld
- klik in deze balk op het tandwiel
- de knop configuratiescherm verschijnt
- klik op Een programma verwijderen.

• Dubbelklik op Software.
  • Selecteer Kurzweil 3000 v.X (X staat voor het versienummer) in de lijst van programma's.
  • Klik op Verwijderen.
  • Indien het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik op Toestaan om toe te staan dat het programma verwijderd wordt.

Van Dale woordenboeken voor Kurzweil verwijderen

Open het menu Start via de Windows taakbalk.

Op Windows Vista en Windows 7:
- klik op Configuratiescherm.
- klik op Een programma verwijderen.

Op Windows 8
- ga met de muis naar de rechter onderhoek er schuift een balk in beeld
- klik in deze balk op het tandwiel
- de knop configuratiescherm verschijnt
- klik op Een programma verwijderen.

• Dubbelklik op Software.
  • Selecteer Van Dale woordenboeken voor Kurzweil in de lijst van programma's. Klik op Verwijderen.
  • Indien het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik op Toestaan om toe te staan dat het programma verwijderd wordt.

RealSpeak stemmen voor Kurzweil verwijderen

Open het menu Start via de Windows taakbalk.

Op Windows Vista en Windows 7:
- klik op Configuratiescherm.
- klik op Een programma verwijderen.

Op Windows 8
- ga met de muis naar de rechter onderhoek er schuift een balk in beeld
- klik in deze balk op het tandwiel
- de knop configuratiescherm  verschijnt
- klik op Een programma verwijderen.

• Dubbelklik op Software.
  • Selecteer Van Dale woordenboeken voor Kurzweil in de lijst van programma's. Klik op Verwijderen.
  • Indien het venster Gebruikersaccount-beheer verschijnt, klik op Toestaan om toe te staan dat het programma verwijderd wordt.

Print KES verwijderen

Open het menu Start via de Windows taakbalk.

Op Windows Vista en Windows 7:
- klik op Configuratiescherm.
- klik op Een programma verwijderen.

Op Windows 8
- ga met de muis naar de rechter onderhoek er schuift een balk in beeld
- klik in deze balk op het tandwiel
- de knop configuratiescherm  verschijnt
- klik op Een programma verwijderen.

• Dubbelklik op Software.
  • Selecteer Van Dale woordenboeken voor Kurzweil in de lijst van programma's. Klik op Verwijderen.
  • Indien het venster Gebruikersaccount-beheer verschijnt, klik op Toestaan om toe te staan dat het programma verwijderd wordt.

Kes-tools verwijderen

Optioneel bij versie 10 en versie 12 (vanaf versie 13 zijn deze in Kurzweil geïntegreerd.)

Open het menu Start via de Windows taakbalk.

Op Windows Vista en Windows 7:
- klik op Configuratiescherm.
- klik op Een programma verwijderen.

Op Windows 8:
- ga met de muis naar de rechter onderhoek er schuift een balk in beeld
- klik in deze balk op het tandwiel
- de knop configuratiescherm verschijnt
- klik op Een programma verwijderen.

- selecteer KES-Tools  in de lijst van programma's - klik op Verwijderen.

• Indien het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik op Toestaan om toe te staan dat het programma verwijderd wordt.

Kurzweil Taakbalk verwijderen (enkel 64-bit systemen)

• Open het menu Start via de Windows taakbalk.
  • Klik op Configuratiescherm.
  • Klik op Een programma verwijderen.
    Selecteer KESI Taskbar x64 in de lijst van programma's.
  • Klik op Verwijderen.
  • Indien het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik op Toestaan om toe te staan dat het programma verwijderd wordt.

KESI Virtual Printer verwijderen (enkel 64-bit systemen)

• Open het menu Start via de Windows taakbalk.
  • Klik op Configuratiescherm.
  • Klik op Een programma verwijderen.
  • Selecteer KESI Virtual Printer x64 in de lijst van programma's.
  • Klik op Verwijderen.
  • Indien het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik op Toestaan om toe te staan dat het programma verwijderd wordt.

B) Kurzweil 3000 installeren

Om de software te installeren is het nodig om over Administrator rechten te beschikken.
Sluit alle toepassingen af.

Plaats de Kurzweil 3000 installatie-DVD in het DVD-station. De installatie start automatisch. Indien de installatie niet automatisch opstart, kies dan 'Uitvoeren' in het Windows Start menu en tik het volgende pad in: <DVD-station>:\setup.exe (bijv. D:\setup.exe), druk daarna op de Enter-toets om de installatie te starten.
Bij het opstarten verschijnt een installatievenster en hoort u een boodschap die de installatie inleidt.

• Druk op Enter of klik op 'Volgende' om naar de volgende stap te gaan.
    Opmerking: U kan de installatie op elk ogenblik afsluiten door ESCAPE te drukken of op de knop 'Annuleren' (A) te klikken.
  • Maak een landkeuze. Selecteer 'België' (B) of 'Nederland' (N). Bevestig uw keuze met Enter of klik op 'Volgende'.
  • Selecteer 'Standalone' (S) onder producttype. Bevestig uw keuze met Enter of klik op 'Volgende'.
  • Druk op 'Installeren' of op Enter om de installatie te starten. Tijdens de installatie hoort u een boodschap dat de installatie bezig is.
    Opmerking: Wanneer er tijdens de installatie gevraagd wordt om de computer opnieuw op te starten, kies dan 'Nee'.
  • Na de installatie van Kurzweil 3000 wordt u gevraagd om de Van Dale woordenboeken te installeren.
  • Kies het Van Dale woordenboek dat u wenst te gebruiken. Kies 'Verklarend Nederlands' (V), 'Nederlands voor de Basisschool' (B) of 'Nederlands als tweede taal' (T). Bevestig uw keuze met Enter of klik op 'Volgende'. De installatie van de Van Dale woordenboeken wordt gestart.
  • Na de installatie van de Van Dale woordenboeken wordt u gevraagd om de installatie af te sluiten. Druk op Enter of klik op 'Afsluiten' (F) om de installatie af te sluiten.
  • Herstart Windows.
  • Verwijder de DVD uit het DVD-station.

Kurzweil is nu geïnstalleerd. Ga nu verder naar C) Activeren en registeren

Extra Acapela stemmen

U kunt nu ook vanaf de extra dvd de extra stemmen installeren. De stemmen die hieronder cursief staan aangegeven zijn automatisch geïnstalleerd bij de standaard installatie.

• Installatiepakket Nederlands en Duits
  • Installatiepakket Engels en Frans
  • Installatiepakket Italiaans, Portuguees en Spaans
  • Installatiepakket Pools en Turks
  • Installatiepakket Scandinavische talen

Een standaard instalatie installeert ook de Van Dale woordenboeken, KesTools, Print KES (o.a. benodigd voor de boeken van Dedicon).

De standaardinstallatie installeert ook de scansoftware FineReader OCR.

Indien de installatie op een 64-bit systeem gebeurt, worden ook de Kurzweil Taakbalk en de KESI Virtual Printer voor 64-bit systemen geïnstalleerd.

C) Kurzweil 3000 registeren en activeren

Om Kurzweil 3000 te kunnen installeren, is het nodig dat u beschikt over de rechten om software te installeren.
Controleer eerst de minimale systeemeisen en bekijk of er voldoende vrije schijfruimte is op de computer.