Appwriter Support

Veelgestelde vragen
  • Ik wil AppWriter NL graag uitproberen.

Er is een democode beschikbaar. Deze wordt regelmatig vernieuwd. Voor de meest actuele code kunt u contact opnemen met Erwin.lam@lexima.nl

• Ik heb een iPad 2. Kan ik AppWriter NL gebruiken?

Jazeker kan dat, AppWriter NL werkt op een iPad 2. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat de resolutie van de camera onvoldoende is om tot een goede tekstherkenning te komen bij gebruik van de scanfunctie.

• Ik heb een iPad Mini. Kan ik AppWriter NL gebruiken?

AppWriter werkt op een ipad mini. Vanwege de tragere processor laat de spraak een fractie langer op zich wachten.

• Ik kan AppWriter NL niet installeren.

AppWriter NL wordt gemaakt voor de laatste versie van het besturingssysteem op de iPad. Controleer via ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Software-update’ of uw IOS helemaal is bijgewerkt.

• Ik heb AppWriter NL gedownload en geïnstalleerd. Wat moet ik nu doen?

U kunt AppWriter NL op drie manieren activeren;

1. U kunt een gratis democode aanvragen door een mail te sturen aan consultancy@lexima.nl

2. Kies voor de in-app aankoop, betaal via de appstore en AppWriter wordt automatisch op de achtergrond geactiveerd (particulier of school)

3. Bestel via Lexima webshop een schoollicentie en voer de verkregen code in (uitsluitend scholen).

• Ik heb een nieuwe iPad en wil AppWriter NL weer terug.

Download AppWriter NL uit de appstore en kies na het opstarten voor ‘Herstel aankoop’. De nieuwe iPad dient wel met hetzelfde Apple-ID te werken als de vorige.

• Hoe maak ik een profiel aan?

Klik, als u in een document zit, op het tandwiel rechtsboven in de hoek. Klik daarna op ‘Profiel’. U ziet nu een venster ‘Mijn profiel’. Klik in dit venster op ‘Maak nieuw profiel aan’. U kunt zelf een gebruikersnaam en wachtwoord met minimaal 6 karakters kiezen en daarmee gratis een profiel aanmaken. Let wel; dit zijn andere gegevens dan uw Apple-ID of Google Docs account. Het profiel dat u hier aanmaakt staat daar los van.

• Ik heb al een profiel maar wil een tweede aanmaken.

Geen probleem, u kunt een onbeperkt aantal profielen aanmaken. Klik, als u in een document zit, op het tandwiel rechtsboven in de hoek. Klik daarna op ‘Profiel’. U ziet nu het venster met de taalkeuze. Klik op ‘Afmelden’ rechts naast uw profielnaam. U keert automatisch terug naar het menu ‘Instellingen’. Klik nu weer op ‘Profiel’ om in het venster ‘Mijn profiel’ te komen. U kunt nu extra profielen aanmaken door te klikken op ‘Maak nieuw profiel aan’. U kunt zelf een gebruikersnaam en wachtwoord van minimaal 6 karakters kiezen.

• Het duurt lang voor AppWriter NL begint met voorlezen.

AppWriter NL genereert de spraak ‘van punt tot punt’. Indien u een document probeert voor te lezen met geen of weinig punten zal het genereren van de audio langer duren. Het plaatsten van de nodige punten lost dit op.

• AppWriter NL lijkt voor te lezen want de markering loopt in de tekst, alleen hoor ik niets.

Een iPad is aan de zijkant voorzien van een schakelaar waarmee het geluid kan worden uitgezet. Deze schakelaar zit naast de knop om de iPad harder en zachter te zetten. Zet deze schakelaar om zodat de rode markering niet zichtbaar is.

• Bij het starten van AppWriter NL valt deze uit.

AppWriter NL wordt gemaakt voor de laatste versie van het besturingssysteem op de iPad. Controleer via ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Software-update’ of uw IOS helemaal is bijgewerkt. Daarnaast kan het zijn dat er op de iPad onvoldoende ruimte vrij is voor het genereren van spraak. Om dit op te lossen kunt u oude, ongebruikte apps en bestanden verwijderen

• Ik probeer verbinding te maken met mijn Google Docs maar dat lukt niet.

Bij de instellingen van het Google account, onder ‘Beveiliging’, kan worden ingesteld ‘Toegang voor apps met lagere beveiliging’.  Deze instelling moet staan op ‘Ingeschakeld’ om apps als AppWriter NL verbinding te kunnen laten maken met de Google drive.

• Ik probeer een bestand uit mijn Google Docs te openen maar ik zie het document niet staan.

AppWriter NL laat alleen bestanden zien in de Google Docs omgeving die kunnen worden geopend. Dit zijn TXT-, PDF- en Google Docs-bestanden. Bestanden die u plaatst in uw Google Docs kunnen automatisch worden omgezet in het juiste formaat. Dit dient aangezet te worden in de instellingen van uw Google Drive.

• Bij het fotograferen en herkennen van een pagina krijg ik veel rare tekens.

Het herkennen van tekst uit een gefotografeerd document is één van de mooiste functies van AppWriter NL. Hier volgen een aantal tips om de resultaten te verbeteren;

o   Ga goed recht boven de tekst staan

o   Zorg voor voldoende licht

o   Neem de tekst zo beeldvullend mogelijk op

o   Zorg dat de foto in de goede richting wordt opgenomen (staand/liggend). Uw iPad draait automatisch maar kan in de war raken bij het maken van een foto terwijl de iPad plat wordt vastgehouden

o   Maak met de blauwe lijnen een vak om uitsluitend tekst

o   Verhoog enigszins het contrast

o   Zet het witpunt iets hoger

o   Als de letters in het document al te klein uitvallen kunt u de tekst in twee delen proberen op te nemen

o   Dat bij bepaalde vormen van opmaak de tekst moeilijk te herkennen is, is onontkoombaar (schuine inserts, fantasie letters ed.)

Van de iPad 2 is bekend dat de resolutie van de camera onvoldoende is. Helaas is dat iets wat wij niet kunnen veranderen. Vanaf de iPad 3 is de resolutie van de camera optimaal.