Flits! Tutorlezen automatiseert het leesproces op woordniveau

Flits! Tutorlezen in het kort

Flits Tuorlezen

Flits! Tutorlezen is een programma dat op woordniveau de leessnelheid en nauwkeurigheid van zwakke en matige lezers verbetert. Het programma is bedoeld voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 die moeite hebben met het automatiseren van het leesproces op woordniveau.

Flits! Tutorlezen biedt zwakke lezers extra oefening. In een gemiddelde klas valt een kwart (25%) van de leerlingen in deze groep. Deze leerlingen blijven het lezen hakken en plakken. Ook leerlingen die na Bouw! nog moeite hebben met geautomatiseerd lezen hebben baat bij dit programma.

Flits! Tutorlezen is beschikbaar voor scholen.

Zo werkt Flits! Tutorlezen

Flits! Tutorlezen bevat meer dan 5.000 woorden. Alle woorden zijn ingesproken. Afhankelijk van de leesvaardigheid van een kind worden de woorden op het scherm klank voor klank, als heel woord of gesplitst aangeboden. Er zijn acht modules, zodat stap voor stap elke leesmoeilijkheid aangeboden wordt. Het programma is adaptief en biedt daardoor altijd oefeningen op het juiste niveau. Het programma biedt automatische instelmogelijkheden zowel voor leestempo als leesoefeningen.

Flits! Tutorlezen kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid. Het programma is methode-onafhankelijk en te gebruiken op alle devices, dus ook op tablets en iPads. Doordat het programma web-based is kunnen leerlingen thuis en op school inloggen met hun gebruiksnaam en wachtwoord.

Rapportages

Flits! Tutorlezen registreert de resultaten en geeft leerkrachten of begeleiders een overzichtelijke rapportage over de leesvorderingen en -moeilijkheden van het kind. Rapportages kunnen door een school ook gebruikt worden om een bespreking te houden over leesproblematiek en specifieke hulp voor een kind.

Zorgniveau 2 of 3

De leerling oefent samen met een tutor en krijgt passend leesonderwijs terwijl de leerkracht wordt ontlast op zorgniveau 2. Op school zal de tutor een medeleerling zijn van een hoger leesniveau, bij thuiswerken is de tutor een ouder of een oudere broer of zus.
Door gebruik te maken van professionele tutors kan het programma onderdeel uitmaken van de invulling op zorgniveau 3.

Flits! Tutorlezen is beschikbaar voor scholen.

Flits! Tutorlezen ondersteunt:

  • leerlingen met een te laag leestempo die geneigd zijn om spellend te blijven lezen
  • leerlingen die geneigd zijn om een radende leesstrategie te ontwikkelen.
  • Leerlingen in groep 3 tot en met groep 8
  • Leerlingen die na Bouw!, moeite blijven hebben met lezen.

In een gemiddelde klas valt een kwart (25%) van de leerlingen binnen de groep zwakke lezers (de D- en E-lezers). Flits! tutorlezen biedt deze lezers extra oefening.

Gratis webinar

In de gratis webinar 'Kennismaken met Flits! Tutorlezen' vertellen wij over het remediëren van leesproblemen. Je leert hoe Flits! Tutorlezen leerlingen die moeite hebben met lezen ondersteunt bij het automatiseren van het leesproces op woordniveau. Dit programma helpt leerlingen met een te laag leestempo, leerlingen die geneigd zijn om spellend te blijven lezen en leerlingen die geneigd zijn om een radende leesstrategie te ontwikkelen.

Deze webinar wordt meerdere malen per maand gehouden. 

Naar de demo 

Een beeld van het programma krijg je op de demo-pagina. 

Vraag de demo-link aan

Training

Haal meer uit Flits! Tutorlezen met een training voor onderwijsprofessionals

Ben je dyslexiebehandelaar? Lees hier meer over het speciale aanbod voor dyslexiebehandelaars, inclusief de mogelijkheid om dyslexiesoftware gratis in te zetten tijdens de behandeling. 

Bestel Flits! Tutorlezen

Met de inzet van onze programma’s geeft de school richting aan het Onderwijszorgtraject voor de aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie.

Schoolaanpak

Scholen die kiezen voor het gebruik van onze software pakken leesproblemen en laaggeletterdheid effectief aan. Zij schaffen in de webshop onze producten aan en gaan er vervolgens snel mee aan de slag. De kosten van een schoolbrede licentie zijn gebaseerd op de grootte van de school.

Bestel Flits! Tutorlezen in de webshop

Een succesvolle inzet begint bij het scheppen van de juiste randvoorwaarden. Zo moeten leerkrachten de meerwaarde van de ondersteuning zien en kunnen werken met de software. Een andere voorwaarde is dat de school over de juiste infrastructuur beschikt om er succesvol mee te werken. Verder is het cruciaal dat de ondersteuningsbehoeften van leerlingen centraal staan, het traject gedurende de gehele basisschoolperiode door loopt en de resultaten goed worden gemonitord.

Bovenschoolse aanpak

Veel onderwijsorganisaties (schoolbesturen, stichtingen en/of samenwerkingsverbanden) pakken leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie in een bovenschoolse samenwerking aan. Wij zien dat deze samenwerking de kwaliteit en continuïteit ten goede komt. Door het schaalvoordeel zijn de individuele onderwijsinstellingen verzekerd van de beste prijs.
Meer informatie over de bovenschoolse aanpak

Werken met Flits! Tutorlezen

Bij onze programma's ontvang je een gebruikershandleiding zodat je er direct mee aan de slag kunt. 

Tijdens de Flits! Tutorlezen Vaardigheidstraining maak je kennis met de mogelijkheden van het programma en wordt er dieper ingegaan op de doelgroep, de inzet en de theorie. Ook zie je de belangrijkste functies van het programma. 

Bekijk het complete aanbod ondersteunende trainingen en cursussen bij 'Academie'.