KES-Tools

KES-Tools voor het bewerken van documenten in Kurzweil

KES-Tools is een softwarepakket dat bestaat uit 3 programma’s:
  • PDFtoKES
  • Tag-KES
  • Print-KES 
Om in Kurzweil 3000 bestanden te kunnen openen, dienen ze in een bepaald formaat te zijn. Dit Kurzweil-formaat noem je KES. Met KES-Tools kun je KES-bestanden maken, bewerken en weergeven. De KES-bestanden kun je gebruiken met Kurzweil 3000 versie 10 of hoger.
  • Je kunt met KES-Tools ook SEK-bestanden van Dedicon omzetten naar het iKES-formaat, om ze te lezen en bewerken met Kurzweil 3000 Mobile.
  • KES-Tools worden standaard meegeleverd met Kurzweil sinds versie 13. 
  • Het is mogelijk KES-Tools te gebruiken op computers waarop Kurzweil 3000 niet is geïnstalleerd.

De KES-Toolset bevat:

  • PDFtoKES
  • Tag-KES
  • Print-KES

Tag-KES: met dit programma is het gemakkelijker taaltags te plaatsen in meertalige Kurzweil 3000-bestanden. Ook als het niet om een tekstgebied gaat (OCR) in de KES-bestanden. Vooral bij het taggen van taalleerboeken kan het gebruik van Tag-KES een enorme tijdswinst opleveren. Het programma is ook te gebruiken om Kurzweil bestanden te bekijken.

PDFtoKES: zet tekst-PDF documenten razendsnel om naar KES, het documentformaat gebruikt door Kurzweil 3000. Als de PDF documenten toegankelijkheidstags bevatten wordt deze tagging overgenomen in het KES document (leesvolgorde, taal, etc). De omzetting duurt slechts 2 seconden per pagina. Foto-PDF van Dedicon kan niet op deze wijze worden omgezet.

Print-KES: maakt het mogelijk om met een computer waarop Kurzweil 3000 niet is geïnstalleerd, Kurzweil documenten te bekijken en af te drukken. Met Print-KES kan een leerkracht die niet over Kurzweil 3000 beschikt probleemloos KES-documenten afdrukken die door leerlingen zijn aangemaakt. Dit maakt het werken met Kurzweil 3000 voor de leerkracht nog gemakkelijker.
Klik hier om de Print-KES tool, onafhankelijk van de andere KES-tools, te downloaden. De Print-KES tool is ook zonder licentie Kurzweil gratis te gebruiken. 

Licentieversies

KES-Tools is er in 3 licentieversies:

- Standalone licentie
- USB-stick licentie
- Netwerk licentie

Na het bestellen van een licentie wordt een doosje met handleiding, activatiecode en downloadinstructies voor de KesTools setup toegestuurd. Bij het online registreren van de activatiecode van de netwerkversie wordt het bestelde aantal licentiesleutels op de server geplaatst.

Bij de USB-licentie wordt geen USB-stick geleverd, het is de bedoeling dat de licentie op een Kurzweil 3000 USB-stick geplaatst wordt of op een willekeurige andere USB-stick. Op de USB-stick komt alleen de licentie, de software zelf dient te worden gedownload en geïnstalleerd op alle computers waarop Kes-Tools gebruikt gaat worden.

Standaard ingebouwd
KES-Tools worden vanaf 15 april 2012 standaard meegeleverd bij alle versies van Kurzweil 3000. Het Leerstation is daarbij vervangen door het Leerstation XT, dat alle KES-Tools aan boord heeft.

Huidige Kurzweil gebruikers
Gebruikers die al met Kurzweil werken kunnen KES-Tools als add-on bijkopen. De prijs voor single license pakketten (CD of USB) is € 48,-
(1 licentie), voor Labpacks standalone/netwerk/USB € 98,- (5 licenties).
Bij grote aantallen kunt u een offerte aanvragen.

 

Systeemeisen

Lees meer over de systeemeisen voor KES-Tools op de supportpagina van Kurzweil.

Demo-filmpje

Maak kennis met de KES-tools met deze film (8:04). 

Instructievideo KES-Tools