In de Cloud

Compenserende software in de Cloud

Waarom compenseren met Read&Write?

Het inzetten van hulpmiddelen is een must én een recht! Compenserende softwarevoorzieningen zijn er om leerlingen met dyslexie zelfredzamer te maken en in staat te stellen om op hun intelligentieniveau te presteren. De achterstand op school zorgt ervoor dat leerlingen met dyslexie in de klas heel wat leerkansen mist. Het gevoel van falen en hulpeloosheid wordt hierdoor versterkt. Het vroegtijdig inzetten van compenserende hulpmiddelen bij het lezen, schrijven en spellen betekent een enorme stimulans in het leervermogen en zelfbeeld van leerlingen. Dit voorkomt schoolmoeheid en frustratie van talent. 
Veel scholen werken met Chromebooks, Lexima biedt compenserende software voor Chromebooks: Read&Write.

Read&Write is:

  • gemakkelijk (intuïtief) in gebruik op elke plek met internetverbinding
  • gemakkelijk om leerlingen snel en zelfstandig aan het werk te zetten
  • een relatief goedkope oplossing
  • goed geïntegreerd binnen de Chrome/Chromebook omgeving
  • volledig Cloud based
  • ook geschikt voor Windows met Chromebrowser

Read&Write aanschaffen
In deze interactieve film (3 minuten) vertellen Emma, Sam en Nando over hun ervaring met sompenserende dyslexiesoftware. Ze vertellen over Kurzweil Alinea en Read&Write. 

Neem vandaag nog contact op met onze verkoopafdeling (consultancy@lexima.nl) of schaf de software aan in onze webshop.

Hoe werkt Read&Write?

Omdat Read&Write is ontwikkeld voor Chromebooks kunt u direct vanuit de Chromebrowser aan de slag. U kunt heel gemakkelijk webpagina’s, Google Docs, Office 365 documenten en PDF bestanden lezen, invullen en samenvatten. Read&Write ondersteunt iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven (zoals bij dyslexie), en dat zonder moeilijk technisch gedoe!
Bekijk dit filmpje (2 minuten) en maak kennis met Read&Write voor Google Chrome. 

Meer weten? Kom naar onze regiobijeenkomst!

Lexima  organiseert speciale workshops over compenserende software waarin Read&Write uitgebreid aan bod komt. U ontmoet er andere onderwijsprofessionals waarmee u uw ervaringen over een effectieve aanpak van lees- en spellingproblemen kunt delen. Ook kunt u andere workshops kiezen uit het bijzonder interessante programma.
Schrijf u hier in voor uw Read&Write workshop.

Uitproberen? Vraag een demo aan!

U wilt kennismaken met Read&Write? Dat kan! Met het invullen van dit formulier ontvangt u van ons, geheel gratis, een demo van Read&Write. Deze demo is 30 dagen te gebruiken.

 

Windows: Werken uw leerlingen op Windows? Kies dan voor Alinea of Kurzweil.

Appwriter Cloud en Appwriter NL voor iPad

AppWriter is speciaal ontwikkeld om mensen met lees- en/of schrijfproblemen in staat te stellen zelfstandig teksten te lezen en zoveel mogelijk foutloos te schrijven. Het is een zeer gebruiksvriendelijke en betaalbare tool voor gebruik op school, tijdens het werk, onderweg of thuis. 

  • Het programma draait direct op de iPad, er is geen WiFi of 3G nodig om met AppWriter NLte werken. 
  • Teksten en OCR-herkende PDF's kunnen worden voorgelezen.
  • De speciale woordvoorspeller maakt beter spellen mogelijk.
  • Voor meer leesgemak is het Lettertype Dyslexie meegeleverd en in te stellen. 

Met de ingebouwde OCR functie kunnen zelfgemaakte foto's van documenten worden omgezet en voorgelezen. Ideaal voor iedereen met lees- en/of spellingproblemen die op school, op het werk of onderweg wil lezen of schrijven met de iPad