Samenwerking met IJsselgroep

Lexima en Ijsselgroep: Partners in preventie dyslexie met Bouw!

Lexima en IjselgroepOp 26 januari 2016 hebben IJsselgroep en Lexima een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Samen gaan ze aan de slag met de implementatie en begeleiding van het programma Bouw! Daarnaast slaan ze ook de handen ineen met het programma Dyslexie-ICT-Coach.

Bouw! 

Het programma Bouw! helpt leesproblemen bij jonge leerlingen te voorkomen. Veel kleutergroepen bieden hulp aan kinderen met een zwakke taalontwikkeling. Dit maakt een groot verschil voor het kunnen lezen en de motivatie daarvoor. Toch is het een hele opgave om deze aanpak consequent en langdurig vast te houden, terwijl dát juist het gewenste resultaat oplevert. Bouw! kan hierbij een groot verschil maken. Bouw! is onafhankelijk naast bestaande methodes te gebruiken. Bouw! bestaat uit meer dan  vijfhonderd online lessen voor het aanleren, inoefenen, herhalen en toepassen van de leerstof, voorzien van heldere instructies voor de tutor. De online oefeningen passen zich aan het tempo van de leerling aan. Met een goede implementatie van Bouw! voorkomt u onnodige doorverwijzing naar de zorg. Dankzij de ondersteuning van een niet-professionele tutor kan Bouw! voor een grotere groep kinderen ingezet worden. Daarmee wordt intensieve en gerichte hulp voor álle risicoleerlingen bereikbaar. 

IJsselgroep verzorgt de implementatie van Bouw! op de scholen op de volgende onderdelen: screening risico lezers, opleiden van tutoren en de borging van de kwaliteit. Lexima levert het programma en een cursusmiddag voor de Bouw!- coördinator.
Scholen die gaan werken met Bouw! en het implementatietraject bij IJsselgroep afnemen, krijgen 10 % korting op het programma in het eerste jaar.

Dyslexie-ICT Coach

IJsselgroep Psychologische Dienstverlening staat garant voor kwalitatief hoogwaardige dyslexiebegeleiding. Door hierbij de samenwerking met Lexima te zoeken, kunnen de IJsselgroepbehandelaars die als Dyslexie-ICT-coach werken ICT-hulpmiddelen bij dyslexie effectief inzetten. Ook kunnen zij  hierover deskundig advies aan ouders en scholen  geven. Door de dyslexiesoftware van Lexima in te zetten bij díe leerlingen die dit nodig hebben én de deskundige ondersteuning van de IJsselgroep dyslexie-ICT coach, worden kinderen met dyslexie optimaal geholpen.