Zie hoe collega's Boekies inzetten bij leesbevordering. Virtuele openmiddag

Openmiddag over leesbevordering met Boekies

Boekies is dé aanpak waarmee leesbevordering van groep 1 tot en met groep 8 op unieke wijze wordt geïntegreerd in het onderwijs. Een aantal basisscholen werkt al met Boekies. Leerkrachten op deze scholen merken een duidelijk verschil in leesgedrag bij hun leerlingen. Zij ervaren dat Boekies leesplezier en leesmotivatie aanwakkert door leerlingen boeken aan te bieden die passen bij hun interesses en het leesniveau. 

De Bijenkorf uit Houten is een van de scholen die werkt met Boekies. Leerlingen van groep 5 en groep 7 werken met Boekies. In circuitvorm is dagelijks ruim de tijd beschikbaar voor lezen, waarbij veel leerlingen voor Boekies kiezen. Onder andere door de ruime keuze aan boeken en de mogelijkheid om tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen, werkt Boekies motiverend voor de leerlingen.

Op woensdag 9 juni vertellen leerkrachten van De Bijenkorf in een openmiddag (15.30 uur – 16.30 uur) hoe zij Boekies in de verschillende klassen inzetten en hoe zij en hun leerlingen dit ervaren. Ook zijn ze beschikbaar voor al je vragen over de keuze voor Boekies, de opstart en de inzet.

Data

Volg de virtuele openmiddag vanachter de computer.

Openmiddag

Tijdens deze openmiddagen vertellen leerkrachten over de manier waarop zij Boekies inzetten tijdens de leesles. Intern begeleiders leggen uit welke krachten de aanpak van Boekies in zich heeft. Lexima geeft een inhoudelijke presentatie over hoe de aanpak van Boekies kan worden ingezet om leesplezier en leesmotivatie te verhogen.

Gratis gebruik

Benieuwd naar de mogelijkheden van Boekies? Probeer als school Boekies gratis uit! Volg de introductietraining Boekies en probeer het programma gratis uit. Tijdens de proefperiode ontvang je enkele mails met tips voor een optimaal gebruik om zo leesmotivatie en leesplezier te stimuleren bij jouw leerlingen.

Aanmelden voor Introductietraining Boekies

* De proefperiode start op 1 mei en eindigt op 13 september. Het proefabonnement dient voor 13 september opgezegd te worden door een e-mail te sturen naar administratie@lexima.nl. Bij niet tijdig opzeggen zal het proefabonnement per 13 september omgezet worden naar een jaarabonnement Boekies met de door jou gekozen staffel.
* Het proefabonnement is beschikbaar voor 30 accounts.

Leesbevordering

Leerkrachten krijgen met Boekies inzicht in het leesgedrag van hun leerlingen en ontvangen diverse handvatten om het lezen te bevorderen. Boekies ondersteunt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals met lesmaterialen en tips voor leesbevorderingsactiviteiten.

Boekies stelt vanuit een collectie van meer dan 2.000 digitale lees- en informatieboeken een persoonlijk boekenaanbod samen. Dit gepersonaliseerde aanbod sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. Ook houdt Boekies rekening met de onderwijsbehoefte van individuele leerlingen. Er is een uitgebreide keuze in leesseries en er zijn diverse vormen van leesondersteuning.

Lees meer over leesbevordering met Boekies