Zie hoe collega's Boekies inzetten bij leesbevordering. Virtuele openmiddag

Virtuele openmiddag over leesbevordering met Boekies

Boekies is dé aanpak waarmee leesbevordering van groep 1 tot en met groep 8 op unieke wijze wordt geïntegreerd in het onderwijs. Een aantal basisscholen is in augustus een pilot gestart met leesbevordering via Boekies. Leerkrachten op de pilotscholen merken een duidelijk verschil in leesgedrag bij hun leerlingen. Zij ervaren dat Boekies leesplezier en leesmotivatie aanwakkert door leerlingen boeken aan te bieden die passen bij hun interesses en het leesniveau.

Virtuele openmiddag

Samen met een aantal pilotscholen organiseren wij virtuele openmiddagen. Tijdens deze openmiddagen vertellen leerkrachten over de manier waarop zij Boekies inzetten tijdens de leesles. Intern begeleiders leggen uit welke krachten de aanpak van Boekies in zich heeft. Lexima geeft een inhoudelijke presentatie over hoe de aanpak van Boekies kan worden ingezet om leesplezier en leesmotivatie te verhogen.

Data

Volg de virtuele open middag vanachter de computer.

Gratis gebruik

Benieuwd naar de mogelijkheden van Boekies? Neem deel aan de virtuele openmiddag en ontvang een actiecode waarmee je Boekies een maand gratis gebruikt. Tijdens deze maand ontvang je een korte lessenserie om Boekies in te zetten om de leesmotivatie van leerlingen te bevorderen. 

Leesbevordering

Leerkrachten krijgen met Boekies inzicht in het leesgedrag van hun leerlingen en ontvangen diverse handvatten om het lezen te bevorderen. Boekies ondersteunt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals met lesmaterialen en tips voor leesbevorderingsactiviteiten.

Boekies stelt vanuit een collectie van meer dan 2.000 digitale lees- en informatieboeken een persoonlijk boekenaanbod samen. Dit gepersonaliseerde aanbod sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. Ook houdt Boekies rekening met de onderwijsbehoefte van individuele leerlingen. Er is een uitgebreide keuze in leesseries en er zijn diverse vormen van leesondersteuning.

Lees meer over leesbevordering met Boekies