Zet boeken klaar via thema- en leeslijsten

Zet boeken klaar via thema- en leeslijsten

De thema- en leeslijsten maken het mogelijk om eenvoudig boeken voor de leerlingen klaar te zetten. Thema- en leeslijsten zijn handig wanneer er een thema in de klas centraal staat. Voor diverse thema’s hebben wij boeken verzameld. Leerkrachten en leesspecialisten kunnen ook zelf lijsten maken. Dit kan voor de hele klas, maar ook voor individuele leerlingen.

Voor de meest voorkomende thema’s hebben wij boeken verzameld. Deze themalijsten staan in de begeleideromgeving onder het kopje ‘leeslijsten’.

Een leeslijst is een lijst met boeken die leerkrachten en leesspecialisten zelf maken en met de groep, een groepje leerlingen of een individuele leerling delen.

Het voordeel van deze lijsten is dat leerlingen niet hoeven te zoeken naar de boeken die gaan over het onderwerp dat in de lessen centraal staat. Zowel lees- als informatieboeken kunnen om de lijsten komen.

Leerkrachten kunnen ook boeken die in de klas populair zijn, of de boeken waar de leerlingen hun boekpresentatie over houden op een leeslijst plaatsen. Leerlingen kunnen de boeken dan makkelijk vinden en erover met elkaar in gesprek gaan.