Werk nu lees- en spellingachterstanden weg

Werk nu lees- en spellingachterstanden weg

Lexima-software helpt om achterstanden te verkleinen. Dit schooljaar is deze software harder nodig dan ooit. Basisscholen werken gratis tot en met 31 augustus met de software van Lexima en pakken zo lees- en spellingproblemen bij de kern aan. Zo geven zij hun leerlingen de kansen die ze verdienen.

Bevorder leesplezier met Boekies

Boekies is de aanpak waarmee leesbevordering van groep 1 tot en met groep 8 op unieke wijze wordt geïntegreerd in het onderwijs. Boekies stimuleert leerlingen om leeskilometers te maken. Leerlingen kiezen hun boeken op basis van interesse en leesniveau uit een collectie van ruim 1.950 (en binnenkort 2.500) digitale kinderboeken. 

Lees hoe Boekies leesplezier bevordert

Bestel uw gratis licentie
Ga naar de webshop en vermeld de actiecode GratisAugustus2020 in het veld 'opmerkingen'.
Bestel Boekies in de webshop

Remedieer lees- en spellingproblemen met Flits! Tutorlezen, BLOON, Dexlex en Letterster

Automatiseer het leesproces met Flits! Tutorlezen

Flits! Tutorlezen richt zich op het automatiseren van het leesproces op woordniveau. Het programma is in te zetten voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. De leerling oefent samen met een tutor. Docenten krijgen met uitgebreide rapportages inzicht in de voortgang van de leerlingen.

Lees meer over Flits! Tutorlezen

Bestel uw gratis licentie Flits! Tutorlezen
Ga naar de webshop en vermeld de actiecode GratisAugustus2020 in het veld 'opmerkingen'.
Bestel Flits! Tutorlezen de webshop

Oefen de spellingregels met BLOON

BLOON is het meest gebruikte oefenprogramma voor spelling. Leerlingen hebben met BLOON een extra manier om te oefenen met lesstof. Na het oefenen kan de leerkracht per leerling een overzicht van de resultaten inzien. Het programma is in te zetten voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool.

Lees meer over BLOON

Bestel uw gratis licentie BLOON
Ga naar de webshop en vermeld de actiecode GratisAugustus2020 in het veld 'opmerkingen'.
Bestel BLOON in de webshop

Leer de spellingregels met Dexlex

Geef leerlingen met spellingproblemen de ondersteuning die ze nodig hebben. Dexlex helpt leerlingen die de spellingsregels nog niet beheersen door ze op diverse manieren aan te bieden en te trainen. Leerlingen oefenen met klankherkenning, klankverwerking en woordbeeld.

Lees meer over Dexlex

Bestel uw gratis licentie
Ga naar de webshop en vermeld de actiecode GratisAugustus2020 in het veld 'opmerkingen'.
Bestel Dexlex in de webshop

Pak lees- en spellingproblemen aan Letterster

Letterster is een nieuw programma dat een alles-in-één-oplossing biedt om lees- en spellingproblemen aan te pakken. Met een intaketoets wordt het startniveau van de leerling bepaald. De oefeningen in Letterster zijn volledig afgestemd op datgene wat de leerling nodig heeft. Zo geeft de school passende ondersteuning op het gebied van lezen en spellen op zorgniveau 3. Letterster ondersteunt leerlingen uit groep 4 tot en met groep 8.

Lees meer over Letterster

Bestel uw gratis licentie
Voor gratis gebruik tot 1 oktober vermeldt u de actiecode LettersterGratis2020 in het veld 'opmerkingen'.
Bestel Letterster in de webshop

Compenseer dyslexie

Help leerlingen met dyslexie en laat ze werken met compenserende software. De gebruiksvriendelijke software ondersteunt leerlingen bij het lezen, schrijven en studeren. De inzet van zo'n hulpmiddel heeft effect. Het stimuleert het leervermogen en bevordert het zelfbeeld van deze leerlingen.

Read&Write is speciaal ontwikkeld voor het werken op de Chromebook en met de Chromebrowser. De software van Kurzweil en Alinea is inzetbaar op alle devices.

Lees meer over compenserende software

Bestel uw gratis licentie
Het aanbod voor gratis gebruik tot eind augustus geldt voor alle compenserende software van Lexima. Ga naar de webshop en vermeld de actiecode GratisAugustus2020 in het veld 'opmerkingen'.
Bestel Read&Write in de webshop
Bestel Kurzweil in de webshop
Bestel Alinea in de webshop

Voorwaarden

Het aanbod voor gratis gebruik van deze programma's geldt tot en met 31 augustus 2020, behalve voor Letterster, dat gebruikt u tot 1 oktober. Ziet u, net als veel docenten die met onze producten werken, de toegevoegde waarde ervan en wilt u de leerlingen er ook in het nieuwe schooljaar mee laten werken, dan hoeft u niets te doen. Uw keuze wordt na de actieperiode automatisch omgezet in een abonnement tegen de jaarlijkse kosten die in de webshop staan vermeld (alle prijzen zijn inclusief BTW). U ontvangt van ons een factuur met de gegevens die bij ons bekend zijn vanuit uw bestelling voor de gratis periode.

In de proefperiode kan het contract elk moment schriftelijk worden opgezegd door een e-mail te sturen naar: administratie@lexima.nl. Vermeld in de onderwerpregel: Opzegging (productnaam) en het BRIN-nummer van de school. Dat is voldoende.