Voorster basisscholen starten programma preventie leesproblemen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Bron: Voorster Nieuws, 14 december 2017

Wethouder Harjo Pinkster bleek bij de aftrap zeer enthousiast over het nieuw ontwikkelde volgsysteem. Niet alleen de methode, ook het vakmanschap van de begeleidende professionals geven hem veel vertrouwen in een goed resultaat en een preventie van taal- en leesproblemen die bij kinderen tot veel problemen in hun toekomst kan leiden.

Luuk van Aalst was ook blij dat in de toekomst een grote groep kinderen meer perspectief kan worden geboden tot volwaardig participeren in de maatschappij.

De gemeente Voorst heeft subsidie toegekend voor de eerste jaren zodat het samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJssel-Berkel en de gemeente het preventieprogramma ‘Bouw!’ samen co-financieren. Met dit programma worden lees- en spellingsproblemen bij leerlingen in groep 2 tot en met 4 eerder herkend en aangepakt. Dit kan leiden tot verlaagde instroom van ernstige, enkelvoudige dyslexiezorg. Het preventieprogramma draagt ook bij aan het voorkomen van laaggeletterdheid. De aftrap vond donderdagmorgen vanaf 11 uur plaats in de openbare basisschool De Bongerd in Terwolde.

Lees het hele artikel: >>