Update voor Kurzweil in de Cloud

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Nieuw: Kurzweil in de Cloud

Goed nieuws! Er is een gratis upgrade beschikbaar voor Kurzweil versie 16 voor alle klanten met een weblicentie (Kurzweil Pro)! In dit bericht leest u wat er nieuw is en waar u de nieuwe versie kunt downloaden.

Nieuw in Kurzweil Versie 16
Met de nieuwe versie 16 van Kurzweil krijgen alle gebruikers van de weblicentie (Kurzweil Pro) de beschikking tot twee online toepassingen voor het optimaal werken (op de Chromebook) in de Cloud met Google Chrome en Google Drive.

Een uitleg over deze twee online toepassingen:

1. Een extensie voor in de Chromebrowser (SaaS: Software as a Service) waarmee leerlingen extra ondersteuning krijgen bij het lezen en studeren op webpagina’s.

2. Een website waarop leerlingen extra ondersteuning krijgen bij het lezen, schrijven en studeren in de Cloud. Hierbij hebben leerlingen de mogelijkheid om .kes of .pdf bestanden te openen of op te slaan vanuit de Google Drive of het toestel waarop gewerkt wordt. De website is te bereiken met Google Chrome op de Chromebook, Windows laptop of desktop, of Mac.
Installeren Kurzweil Versie 16
Indien u gebruik maakt van PDF-to-KES voor bijvoorbeeld het omzetten van toetsen dan raden wij u aan om nog even te wachten met installeren. Een update van de KES-tools wordt verwacht in januari. Dit wordt dan geïntegreerd in de installatie van Kurzweil. Kunt u niet langer wachten, dan kunt u de KES-tools ook handmatig later installeren.

Mocht u vragen hebben over de installatie, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk via helpdesk@lexima.nl.