Oefenen met Bouw! in de vakantie

Oefenen met Bouw! in de vakantie

Vraag ouders om ook in de vakantie (gedeeltelijk) door te oefenen met Bouw!. Zeker na zo’n bijzonder schooljaar is het raadzaam om de continuïteit zoveel mogelijk te bewaren. Zo gaat de leerling volgend schooljaar weer goed van start!

We hebben een aantal tips en adviezen over hoe er met Bouw! gewerkt kan worden samengevoegd. Daarnaast hebben we voor elke vakantieweek een leuke opdracht waarmee de leerlingen blijven oefenen met klanken en woorden.

Tips: oefenen met Bouw! in de vakantie

  • Laat de leerling tot de eerstvolgende toets oefenen. De toets moet namelijk door een professional worden afgenomen om aan zorgniveau 3 te voldoen.
    • Zorg als school dat de leerling in de vakantie kan beginnen aan een nieuw blok, zodat de leerling kan doorwerken tot een nieuwe toets. Voor leerling en ouders is dit ook een mooi afgebakend aantal lessen waar zij mee kunnen oefenen tijdens de zomervakantie.
    • Is de leerling thuis snel klaar met een Bouw!-deel? Dan kan de ouder er voor kiezen om bepaalde lessen nog eens te herhalen. Of laat de leerling zelf kiezen welke lessen hij graag nog eens zou willen doen.
  • Het is niet voor niets vakantie! Stem daarom samen met de leerkracht en ouders af wat een goed plan is voor de zomervakantie. Want ieder kind en iedere situatie is anders.
    • Je kunt met de leerling en ouders ook afspreken dat niet de volledige zes weken wordt geoefend, twee weken niet oefenen kan ook al heel fijn zijn voor de leerling.
  • Geef ouders de tip om lekker veel voor te lezen in de vakantie!
Download de Bouw! Vakantiespecial voor ouders