Oefenen met Bouw! in de vakantie

Oefenen met Bouw! in de vakantie

Wilt u leerlingen laten oefenen in de vakantie? Wij hebben voor u een aantal tips en adviezen over hoe er met Bouw! gewerkt kan worden. Daarnaast hebben we voor elke week in de vakantie een leuke oefening bedacht waarmee de leerlingen kunnen oefenen met klanken en woorden.

Tips: oefenen met Bouw! in de vakantie

  • Laat de leerling tot de toets oefenen. De toets moet namelijk door een professional worden afgenomen om aan zorgniveau 3 te voldoen.
  • Is de leerling thuis snel klaar met een Bouw!-deel? Dan kan de ouder er voor kiezen om bepaalde lessen nog eens te herhalen. Of laat de leerling zelf kiezen welke lessen hij graag nog eens zou willen doen.
  • Zorg als school dat de leerling in de vakantie kan beginnen aan een nieuw blok, zodat de leerling kan doorwerken tot een nieuwe toets. Voor leerling en ouders is dit ook een mooi afgebakend aantal lessen waar zij mee kunnen oefenen tijdens de zomervakantie.
  • U kunt met de leerling en ouders ook afspreken dat niet de volledige zes weken wordt geoefend, twee weken niet oefenen kan ook al heel fijn zijn voor de leerling.
  • Stem samen met de leerkracht en ouders af wat een goed plan is voor de zomervakantie. Want ieder kind en iedere situatie is anders. En het is natuurlijk niet voor niets vakantie.
Download de PDF