Nieuwe versie van Bouw! komt er aan

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Groot nieuws: in het nieuwe schooljaar wordt de volledig nieuwe versie van Bouw! gelanceerd.

Op dit moment werken meer dan 63.000 leerlingen met Bouw!. Dat zijn enorm veel kinderen en dat maakt het extra belangrijk dat wij blijven vernieuwen en innoveren. Bouw! 3.0 heeft een nieuwe look gekregen, maar biedt ook tal van nieuwe functionaliteiten.

Bouwdelenoverzicht:

Wanneer leerlingen in het bouwdelenoverzicht komen, zien zij de voortgang in de vorm van torens. De leerlingen bouwen de torens door het maken van lessen en toetsen. Zo bouwen zij hun eigen Bouw!Stad. Door de verrassingselementen van de verschillende torens zullen de leerlingen langer gemotiveerd blijven werken met Bouw!.

Wanneer Bouw! volledig is afgerond krijgen leerlingen de mogelijkheid om een kleurplaat en een gepersonaliseerd diploma te downloaden. Iets om trots op te zijn!

Lessenoverzicht

In het lessenoverzicht wordt ook de toren die de leerlingen aan het bouwen zijn getoond. Zo zien ze  aan de toren hoe ver ze gebleven zijn in Bouw!, ook wanneer het bouwdelenoverzicht niet geopend is. Bij de toren zal een bordje staan dat vanaf tien lessen het aantal lessen tot aan de toets aftelt. De tutor kan dan tijdig een seintje aan de bouwcoördinator geven wanneer er een toets aan komt.

Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat het programma gebruiksvriendelijker is geworden. Het lessenoverzicht zal altijd openen op de plek waar de leerlingen gebleven zijn. Naar herhaallessen, voortaan aanbevolen lessen genoemd, hoeft niet meer te worden gezocht. Doormiddel van skippijlen kunnen leerlingen van de ene aanbevolen les naar de andere springen, handig om te zien welke aanbevolen lessen er nog moet worden gemaakt.  

In het lessenoverzicht is het ook mogelijk om te zien hoe vaak een les of toets is gedaan, en ook wat het resultaat daarvan was. Door middel van oranje en groene vinkjes is dit af te leiden. Door met de muis op een vinkje te gaan staan, kan het resultaat van een toets of bouwenles afgelezen worden. 

Lessen maken

De inhoud van de lessen is hetzelfde gebleven, dit om de effectiviteit van het programma te waarborgen. Wel zijn er binnen de lessen een paar grafische items veranderd. Leerlingen zien bij de bouwenlessen direct het resultaat van het woorden maken, lezen of luisteren. In de vorm van een muur wordt getoond wat goed is gegaan, en wat beter kan.  Hierna volgen de rare vragen. Ook bij de toets zullen de stenen muren worden getoond.

Houd onze nieuwsbrief  in de gaten. Binnenkort zal er meer informatie volgen, bijvoorbeeld over het uitlezen van resultaten en de nieuwe omgeving waarin eenvoudig accounts aangemaakt kunnen worden.

 

Hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe versie van Bouw!:

Afbeelding: Hijskraan, stuk toren erbij
Afbeelding: Bezig met Bouwdeel
Afbeelding: Avatar instellen
Afbeelding: Lessenoverzicht
Afbeelding: Toren behaald
Afbeelding: Voorbeeld toets