Nieuwe tool voor Alinea Online

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Dec '19, Nieuw: Alinea Online!
Dyslexiesoftware in de cloud. 

Goed nieuws! Voor iedereen die gebruik maakt van een Alinea abonnement is er een nieuwe tool beschikbaar, speciaal voor het werken op de Chromebook.

Hoe krijgt u toegang tot Alinea Online?

Om gebruik te maken van de toepassingen in de Cloud waarmee u bestanden kunt lezen en bewerken, hoeft u niets te downloaden! U gaat naar Google Chrome en tikt in de adresbalk het volgende in: https://alinea.lexipoort.nl. U vult vervolgens uw bestaande inloggegevens in. 

In deze omgeving kunt u gebruik maken van de voorleesstemmen tijdens het lezen of markeerstiften tijdens het studeren. Werkboeken in de vorm van PDF kunnen worden ingevuld met de tekentools en tekstnotities. Daarnaast is het mogelijk om zelf teksten te schrijven met ondersteuning van bijvoorbeeld een slimme woordvoorspeller.

Websites voorlezen met Alinea Online
Voor het voorlezen en studeren op websites kunt u gebruik maken van Web2Speech. Dit is een extensie voor in de Chromebrowser die u hier kunt downloaden in de Chrome webstore.

Snelstart met Alinea Online
Lees op onze website meer over Alinea Online. U vindt hier ook de snelstart handleiding. We wensen u veel plezier met het gebruik van deze nieuwe toepassingen. 


Voor technische vragen neemt u contact op met: helpdesk@lexima.nl
voor productinformatie neemt u contact op met: info@lexima.nl