Nieuwe titels in Boekies

Nieuwe titels in Boekies

Boekies is de laatste tijd weer flink uitgebreid. Zo zijn er veel boeken van Marion van de Coolwijk aan de collectie toegevoegd. Ook van uitgeverij Nik Nak zijn er weer diverse tweetalige boeken toegevoegd. Daarnaast zijn er nieuwe delen van de serie De Biebbende, geschreven door Michael Reefs, toegevoegd. 

Ik ben niet bom - Kind in beeld

De Serie “Ik ben niet bom” is speciaal geschreven voor kinderen met taalproblemen. De boeken, geschreven door Marion van de Coolwijk, focussen zich op het schetsen van zo veel mogelijk beeld doormiddel van zo min mogelijk taal. Dit komt onder andere tot uiting door:

  • Eenvoudige korte zinnen
  • Vermijden van metaforen en abstracte beschrijvingen
  • Filmisch taalgebruik
  • Afbeeldingen die niet door tekst lopen

Nik-Nak boekjes

Uitgeverij Nik-Nak focust zich op het uitgeven van vernieuwende tweetalige (voorlees) boekjes voor jonge kinderen en hun ouders. Ze zijn daarmee zeer geschikt voor kinderen met het Nederlands als tweede taal. Je kunt de tweetalige nik-nakboekjes ook gebruiken bij het voorlezen aan heterogene, taaldiverse kindergroepen. 

Meerdere titels worden al in meerdere talen aangeboden in onze catalogus, maar nu is deze aangevuld met de titel Rafi, beschikbaar in verschillende uitgaven voor meerdere talen.

De Bieb-bende - Uitgeverij Stormsteen

Boekies bevatte al een groot aantal boeken uit de serie De Bieb-bende van Michael Reefs. Nu zijn tien delen uit de serie beschikbaar. In elk deel van deze serie wordt een stukje van het grote mysterie ontrafeld, super spannend!