Nieuwe themalijsten BLOON

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Bron: Lisa Gosker, 21 mei, 2019

In de afgelopen periode zijn er weer een aantal updates doorgevoerd in BLOON. Graag stellen wij u hiervan op de hoogte.

In BLOON zijn themalijsten te vinden voor de groepen 3, 4 en 5 in eerste instantie was er voor elke groep 3 lijsten te vinden, dit is inmiddels uitgebreid. De lijsten hebben allemaal leuke thema’s en kunnen eenvoudig overgenomen worden en klaargezet worden voor uw leerlingen. De volgende themalijsten staan voor uw leerlingen klaar: Dieren, Kleding, Koken, School, Familie, Weer, December, Beroepen, Winter, Eten & drinken, Ruimte, Kapper, Vakantie, Lichaam, Lente, Gezondheid, Boerderij en Buiten. Bij elke lijst is aangegeven of de lijst voor begin, midden of eind van het schooljaar geschikt is. Zo is er voor elke periode wel een leuke lijst te vinden!

Hoe gaat het in zijn werk?

Ga naar www.bloon.nl en log in als begeleider en klik op lijsten. Selecteer “Thema Lijsten” en kies de groep. Klik op “kies lijsten” om de lijsten in te zien en te importeren.

Daarnaast zijn er in BLOON ook een aantal kleine gebruiksgemakken doorgevoerd. Al een tijdje geleden is het pauzeren van lijsten toegevoegd. Zo kunnen leerlingen lijsten pauzeren en de volgende keer weer verdergaan waar ze gebleven waren.

Ook kunnen er meer lijsten tegelijk klaargezet worden. Vroeger kon een leerling oefenen met 10 lijsten, dit is reeds opgehoogd naar 30 lijsten. Ook in het gebruikersgemak van het klaarzetten van die lijsten is wat veranderd. Het is mogelijk om voor meer leerlingen tegelijk, meer lijsten tegelijk in één keer klaar te zetten.  

We wensen u en uw leerlingen veel plezier met de nieuwe themalijsten, namens het team van BLOON.  

Algemene productinformatie: BLOON