Nieuwe functionaliteiten binnen Boekies

Nieuwe functionaliteiten binnen Boekies

Goed nieuws voor gebruikers van Boekies! Het ontwikkelteam van Boekies heeft deze zomer niet stil gezeten. Begin september komt er een update van de software.

De begeleider, vaak is dat de leerkracht, kan het leesniveau van de leerling wijzigen. De leerling selecteert onderwerpen die hij of zij interessant vindt. Boekies geeft vervolgens passende boeken weer. Wanneer een leerling meer informatie wil over het boek vindt hij of zij onder de knop ‘Kijk’ een samenvatting van het boek. Het aantal boeken met een samenvatting stijgt snel.

Bij het zoeken van een boek zijn de filterfuncties geoptimaliseerd. Hierdoor wordt het voor de leerlingen nóg eenvoudiger om passende boeken te vinden en erin weg te dromen. Helemaal nu de persoonlijke leesinstellingen worden opgeslagen. De volgende keer dat een leerling een boek opent worden de laatste instellingen aangehouden. Denk hierbij onder meer aan de leesliniaal, het lettertype en de lettergrootte.

Ook de voorleesstem heeft een aanzienlijke upgrade gehad. Hierdoor klinken de stemmen natuurlijker. Ook bij een laag leestempo. Deze stem bevordert het zelf meelezen van zwakke lezers met het leesboek.

Vaardigheidstraining Boekies

Leer in deze vaardigheidstraining hoe de aanpak van Boekies het dagelijks vrij leesmoment in de klas ondersteunt. 

Meer informatie en aanmelden