Nieuwe boeken in Boekies

Nieuwe boeken in Boekies

In januari zijn er maar liefst 85 titels van Uitgeverij Rubinstein aan Boekies toegevoegd. Beginnende lezers kunnen in de serie Gouden boekjes aan de gang met klassiekers. Voor het voorlezen is de populaire kinderboekenserie Het muizenhuis, van Karina Schaapman, toegevoegd.

Klassiekers: Gouden Boekjes

De serie Gouden Boekjes serie is sinds 2001 onderdeel van uitgeverij Rubinstein. De serie begon met vertalingen van Amerikaanse verhaaltjes, maar inmiddels worden er ook vele Nederlandse verhalen uitgebracht. De eerste klassiekers die Rubinstein terughaalde naar het Nederlands waren 'De gele taxi', 'Het Koekemannetje', 'Sloffie sleepboot' en 'Vijf brandweermannetjes'.

Door de jaren heen zijn er vele klassiekers en origineel Nederlandse verhaaltjes als gouden boekje uitgebracht. Een mix van klassiekers en Nederlandse verhalen vind je in de catalogus van Boekies. Diverse toonaangevende Nederlandse musea hebben een eigen Gouden Boekje!

Gouden boekjes zijn gemaakt voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. 

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis is de populaire kinderboekenserie van Karina Schaapman. Al vele jaren werkt zijn aan deze miniwereld.

Het Muizenhuis telt meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes en is gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché. Het interieur van de kamers is gemaakt van authentieke stoffen uit de jaren 50, 60 en 70 en allerlei afvalmateriaal. De muizen die er wonen zijn ook ontworpen en gemaakt door Karina.

Het Muizenhuis vormt het decor van verschillende boeken, waarin de muizen Sam en Julia centraal staan. Het muizenhuis is gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar.