Help ouders met tips voor thuiswerken

Help ouders met tips voor thuiswerken

Door het hoge aantal coronabesmettingen zitten veel leerlingen tijdelijk thuis. Het is dan belangrijk om te zorgen dat ze niet achterraken op de leerdoelen. Tijdens het thuiswerken van de leerlingen spelen ouders een belangrijke rol bij het maken van schoolwerk.

Orthopedagogen van de Universiteit van Amsterdam onderzochten hoe het vertrouwen van ouders in de kwaliteit van de eigen lesvaardigheden samenhing met de mate van conflict rond het schoolwerk tijdens de lockdown. Uit dit onderzoek blijkt dat vooral een georganiseerd huishouden en hulp vanuit school bijdragen aan het gevoel van competentie bij ouders. Dit zorgt er daarnaast voor dat ouders minder conflict hebben met hun kind.

Het is dus belangrijk om van school uit de juiste ondersteuning aan ouders te bieden. Hierbij kun je denken aan duidelijke afspraken, het aanwijzen van een contactpersoon en het aanleveren van goed oefenmateriaal. De educatieve software van Lexima kan bij dit laatste een rol spelen. Alle software is webbased en daarom zowel thuis als op school in te zetten zonder beperkingen. Wanneer je zorgt voor goede instructie, kunnen ouder en kind makkelijk thuis verder aan de slag!

LEES het artikel Hulp bij schoolwerk: wanneer voelen ouders zich daartoe in staat?