Gezocht: Pilotscholen die werk willen maken van leesbevordering

Gezocht: Pilotscholen die werk willen maken van leesbevordering

Boekies integreert leesbevordering in het onderwijs. Het helpt leerlingen te kiezen voor boeken die aansluiten bij hun interesses en leesniveau. Daarnaast geeft het de leerkracht handvatten om werk te maken van leesbevordering.

Om Boekies’ unieke aanpak van leesbevordering verder te ontwikkelen werkt Lexima samen met pilotscholen. Deze scholen kunnen Boekies vier maanden gratis uitproberen. Zij worden begeleid in het stimuleren van leesmotivatie en leesbevorderingsactiviteiten. In ruil daarvoor helpen ze met de doorontwikkeling van Boekies.

Pilotschool worden: wat betekent dat?

We zoeken pilotscholen die vanaf begin september tot aan het einde van de kerstvakantie willen meehelpen met het verder ontwikkelen van Boekies.

Wil je als school:

  • vier maanden gratis gebruikmaken van Boekies?
  • leerlingen met plezier laten lezen?
  • deskundige begeleiding bij leesbevordering?
  • verrijkende leesomgeving voor iedere leerling?
  • invloed hebben op de doorontwikkeling van Boekies?

Meld je dan aan voor de pilot!

Geef je school snel op! Er is een beperkt aantal scholen dat kan deelnemen.

 

 

 

 

 

 

Boekies succesvol gelanceerd in Nederland
Boekies laat iedere leerling van groep 1 t/m 8 met plezier lezen. Het geheim is een groot en gevarieerd aanbod aan digitale lees- en informatieboeken. Maar vooral de stap voor stap begeleiding in de boekkeuze. De interesses, het leesniveau en de onderwijsbehoeften van de leerling staan hierbij centraal.

In Boekies lezen leerlingen online op de computer of tablet. Hierdoor kunnen ze thuis verder lezen waar ze gebleven zijn. Bovendien zijn boeken nooit meer uitgeleend. Leerkrachten krijgen met Boekies inzicht in het leesgedrag van hun leerlingen en ontvangen lesmateriaal en tips voor leesbevorderingsactiviteiten.

Lees meer over de unieke aanpak van Boekies