Gezocht: Ervaren Onderwijsadviseur

Teamleider Educatie & Onderwijsadvies / Ervaren Onderwijsadviseur

Lexima, 9-mei-2017 Weet jij hoe je professionals uit onderwijs en zorg kunt enthousiasmeren om kinderen met leesproblemen en dyslexie echt te helpen met de beste digitale leermiddelen? 

Functieomschrijving:

Als Teamleider Educatie & Onderwijsadvies / Ervaren Onderwijsadviseur speel je een essentiële rol in het delen van onze kennis over digitale oplossingen voor lees- en schrijfproblemen, waaronder dyslexie. Je stuurt daarvoor een team van vier hoogopgeleide en enthousiaste onderwijsdeskundigen aan. Samen met hen draag je zorg voor onze relaties met onderwijsinstellingen door vanuit je kennis en ervaring in te spelen op hun behoefte.

Je bent samen met het team verantwoordelijk voor meer dan 100 bovenschoolse projecten, waarbij schoolteams, directie en bestuurders worden begeleid bij de opzet en implementatie van onze software in het onderwijs. Je signaleert trends en ontwikkelingen op het gebied van leesproblemen en dyslexie en vertaalt deze naar succesvolle en doelmatige activiteiten en projecten voor professionals in onderwijs en zorg en voor ouders en kinderen. Je organiseert samen met het team trainingen en bijeenkomsten om ouders, leerkrachten, intern begeleiders en behandelaars op te leiden tot effectieve gebruikers van onze software. Daarbij stimuleer je de teamleden zich te ontwikkelen en sta je ook zelf regelmatig voor een groep. Tenslotte informeer je intern de afdelingen marketing en innovatie over marktontwikkelingen en gebruikerservaringen. Deze functie vraagt om goede samenwerking, vakinhoudelijke kennis, commerciële feeling, resultaatgerichtheid en affiniteit met leesproblemen, dyslexie en (passend) onderwijs.

Functie eisen:
  • Een relevante afgeronde HBO of WO opleiding (zoals (onderwijs)psychologie/ orthopedagogie/docent met specialisatie Master (S)EN)
  • Tenminste 5 jaar ervaring als intern begeleider of onderwijsadviseur
  • Ervaring in of affiniteit met leesproblemen, onderwijs en de inzet van ICT
  • Uitblinken in adviseren, luisteren, doorvragen en doorgronden
  • Communicatief, ondernemend, commercieel, oplossingsgericht en klantgericht
  • Een stevig netwerk in de onderwijswereld is een pré
Bedrijfsprofiel:

Lexima is een succesvol, vernieuwend bedrijf dat al 15 jaar digitale oplossingen biedt voor lees- en schrijfproblemen zoals dyslexie. We streven ernaar dat elk kind over een passend digitaal hulpmiddel kan beschikken om alles uit zichzelf te halen. Dit bereiken wij door persoonlijk advies, bevordering van deskundigheid en begeleiding van onderwijsprofessionals, behandelaars, ouders en kinderen. Wij zijn continu bezig onze producten en diensten uit te breiden om geïndividualiseerd leren mogelijk te maken.

Solliciteren?

Ben jij een ervaren Onderwijsadviseur met aantoonbare affiniteit met leesproblemen, dyslexie en ICT? Heb jij ervaring met projectmanagement en kun je leidinggeven aan een inhoudelijk professioneel team? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur uiterlijk vóór 22 mei 2017 je CV en motivatie naar sollicitatie@lexima.nl