Digitale open middag Boekies op school

Digitale open middag Boekies op school

Basisschool de Kelderswerf uit Obdam is een van de vele scholen die werkt met Boekies. Met Boekies integreren ze leesbevordering in het onderwijs. De leerkrachten merken een duidelijk verschil in leesgedrag bij hun leerlingen. Onder andere door de ruime keuze aan boeken en de mogelijkheid om tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen, werkt Boekies motiverend voor de leerlingen.

Op donderdag 20 januari vertellen leerkrachten van De Kelderswerf in een openmiddag (14.30 uur – 15.30 uur) hoe zij Boekies in de verschillende klassen inzetten en hoe zij en hun leerlingen dit ervaren. Ook zijn ze beschikbaar voor al je vragen over de keuze voor Boekies, de opstart en de inzet. Lexima geeft een inhoudelijke presentatie over hoe de aanpak van Boekies kan worden ingezet om leesplezier en leesmotivatie te verhogen.

Meld je aan voor de open middag

Over Boekies en leesbevordering

Leerkrachten krijgen met Boekies inzicht in het leesgedrag van hun leerlingen en ontvangen diverse handvatten om het lezen te bevorderen. Boekies ondersteunt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals met lesmaterialen en tips voor leesbevorderingsactiviteiten.

Boekies stelt vanuit een collectie van meer dan 2.000 digitale lees- en informatieboeken een persoonlijk boekenaanbod samen. Dit gepersonaliseerde aanbod sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. Ook houdt Boekies rekening met de onderwijsbehoefte van individuele leerlingen. Er is een uitgebreide keuze in leesseries en er zijn diverse vormen van leesondersteuning.

Lees meer over leesbevordering met Boekies