Boekenaanbod Boekies passeert 2.050 titels

Boekenaanbod Boekies passeert 2.050 titels

Leerlingen kunnen met Boekies niet alleen op school, maar ook thuis onbeperkt lezen in de uitgebreide boekencollectie. Boekies heeft een gevarieerd aanbod van nu al meer dan 2.050 titels. Leerlingen kiezen eenvoudig voor boeken die aansluiten bij hun interesses en leesniveau. Daarmee legt Boekies de basis voor leesplezier.

Boekies heeft een uitgebreide catalogus met diverse typen boeken. Er zijn leesboeken, gedichten, samenleesboeken, informatieboeken en strips. Iedere leerling kan een boek vinden dat past bij zijn of haar interesse, leesniveau en onderwijsbehoefte. 

De boeken van Uitgeverij Zwijsen zijn hiervan een voorbeeld. Zwijsen geeft voornamelijk AVI-boeken uit. Deze sluiten aan bij de onderwijsbehoeftes van de leerlingen, zoals de boekenserie Bikkels. Deze serie behandelt aansprekende en herkenbare thema’s en breidt de woordenschat uit. Ook de populaire boeken van Uitgeverij Leopold ontbreken niet in het assortiment. Denk aan de series van Paul van Loon zoals Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus.

Voor veel leerlingen werkt duo- of tutorlezen motiverend. De samenleesboeken van Uitgeverij Delubas kunnen hiervoor perfect worden ingezet. Bijzonder leuk aan deze boeken is dat de teksten op verschillende AVI-niveaus is geschreven. De beginnende of wat zwakkere lezer leest de regels van het lage niveau en de ervaren lezer, tutor, ouder of leerkracht, die van het hogere niveau.