3 tips voor nog beter werken met Letterster

Tips vanuit de praktijk

Steeds meer scholen zetten Letterster in. En elke school bedenkt wel iets waarmee ze de leerlingen helpen in de strijd tegen lees- en spellingproblemen.

  1. Geef elke leerling die in Letterster werkt een geplastificeerd klankenschema. Zo heeft hij of zij deze altijd bij de hand. Niet alleen wanneer er met Letterster wordt gewerkt, maar ook in de klas komt het schema van pas. Bij ons op school wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt.
  2. Print wekelijks de nieuwe steunkaart voor de leerling en stop deze in een handig mapje. De leerling verzamelt zo de steunkaarten van de spellingcategorieën waar hij of zij moeite mee heeft. Ook deze kunnen zowel bij het werken met Letterster als in de klas worden gebruiken.
  3. Bij de opdracht Tekst lezen mag de leerling elke tekstsoort lezen die hij of zij leuk vindt. Dus niet alleen boeken, maar ook artikelen uit een tijdschrift of online teksten van informatieve websites. Het werkt helemaal goed als je de leerling een tekst laat kiezen die past bij iets waar hij of zij zich voor interesseert. Laat een dierenliefhebber iets kiezen uit Wild van Freek en iemand die nieuwsgierig is ziet zeker wat interessants in Zo Zit Dat.