Proefwerken met Kurzweil op de laptop

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Henriëtte over haar zoon Chris

Chris werkt nu vanaf de herfstvakantie met proefwerken en s.o's met de laptop met Kurzweil 3000. Ik heb zelf een handleiding gemaakt voor de docenten, de afdelingsleider heeft het hier en daar aangepast en het loopt als een trein.

Gisteren kwam de mentor van Chris op huisbezoek. Zij had de grootste bezwaren tegen het inzetten van hulpmiddelen voor leerlingen met dyslexie, maar dat is helemaal over. Nu men ziet dat het in de praktijk bijna geen extra werk oplevert is het prima. Bovendien gaat de leerling ontspannen aan de slag, haalt goede cijfers en begrijpt de vragen.

Chris staat voor Engels een ruime 5 en voor de overige vakken gemiddeld een 8 of hoger. Kortom het gaat goed. Hij zit goed in zijn vel en is gemotiveerd (dat is wel het allerbelangrijkste). 

Boekverslagen en werkstukken maakt hij met Kurzweil. Voor zijn boekverslag over het boek Spijt! Van Carry Slee had hij een 8. Ik heb het boek helemaal voorgelezen en daarna heeft hij met Kurzweil een verslag gemaakt. De mentor (ook docent Nederlands) dacht dat het boek veel te moeilijk was voor hem om te lezen. Ze wilde een makkelijk lezen boek geven net zoals de andere kinderen met dyslexie. Chris hield voet bij stuk en je ziet het resultaat… Een boek lezen wat jezelf uitgekozen hebt is erg belangrijk.

Dus, iedereen blij en het geeft ook een stuk rust in je gezin.

Henriëtte, moeder van Chris