Marijn is geslaagd voor interventie programma

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Auteur: Margreet Bosma (moeder van Marijn), september 2016

Hallo Marleen,

Onze zoon Marijn is geslaagd voor Bouw! Wij zijn heel dankbaar dat we met Marijn dit interventie programma gevolgd hebben. Ik denk dat Bouw! er zeker aan bijgedragen heeft dat hij goed mee kon komen in groep 3.
Tegenwoordig ligt er veel druk op kinderen en achterlopen is heel vervelend voor ze. Of Marijn een achterstand had bij het leren lezen doordat hij er gewoon qua ontwikkeling nog niet aan toe was of dat hij een specifiek leerprobleem had weet ik niet. Ik neig naar het tweede omdat ik bij Bouw! een bepaalde verandering in leren zag. Het leek net of hij eerst steeds "te vlug" wilde. (zich niet focuste) In het begin dat we Bouw! deden vroeg ik me af waarom we steeds memory moesten doen. Maar juist hier kwam de verandering.
Eerst raadde Marijn alles en had hij alles fout. Hij ging zo snel dat hij niet in zich opnam wat voor kaartje er lag. Op een gegeven moment ging hij het echter echt spelen. Toen werd hij beter dan ik! Zo leuk om te zien.
Vanaf de kerstvakantie ging het beter met het leren lezen. Op school kwam hij steeds beter mee. Vanaf de voorjaarsvakantie kon hij boekjes lezen en kwam alles in een stroomversnelling. Marijn begon steeds meer uit zichzelf te lezen. Hij is gek op verhalen en we probeerden steeds boekjes te halen die goed aansloten bij zijn niveau en zijn interesse. Vanaf het moment dat hij zelf boekjes ging lezen wilde hij Bouw! liever niet meer doen. We wilden echter graag dat hij het programma afmaakte dus we zetten door.
Het programma ging hem steeds makkelijker af en voor de zomervakantie konden we het afronden. Dat voelde als een enorme prestatie. Marijn heeft enorm hard gewerkt om dit te bereiken en we waren dan ook enorm trots op hem.
In de zomervakantie bleef Marijn lezen. Vooral moppenboekjes en de “Waanzinnige Boomhut” zijn favoriet. We zijn heel blij dat het nu goed gaat met het lezen en willen je hartelijk danken voor je ondersteuning.


Hartelijke groet,
Margreet Bosma