Geslaagd voor VMBO met Kurzweil

Examen doen met Kurzweil; de ervaring van Kevin

Kevin: "Iedereen heeft recht op een goede studie, desnoods met een hulpmiddel".

 

Rotonde Breda

Dyslexie Kurzweil MBOHoi ik ben Kevin. Ik ben 17 jaar en net geslaagd voor mijn VMBO Diploma. Ik heb zware dyslexie en kan daarom niet goed lezen en schrijven. Ik ben van de lagere school gegaan omdat ik het tempo op school niet goed kon bij houden. Toen kwam ik op bijzonder onderwijs en heb daar veel achterstand opgelopen met taal en andere leervakken. Daarom kon ik niet vanuit de basisschool naar regulier onderwijs. Dus kwam ik op het Berkenhof College te zitten. Daar kon ik echter geen diploma halen. Alleen maar certificaten over mijn vakken en hoe ver ik daar mee was. Dit vond ik heel erg. Mijn broer Boris had ook last van dyslexie maar niet in de erge mate als ik. Daar hadden mijn ouders Kurzweil voor aangeschaft. Ik mocht daar ook op het Berkenhof College mee werken. Maar daar wisten ze niet veel over het programma.

Na twee jaar hebben toen mijn ouders geprobeerd mij naar de school de Rotonde in Breda te krijgen. Daar gebruikten ze wel Kurzweil op school. Mijn broer Boris had daar ook zijn diploma gehaald. Het viel niet mee om er op te komen. Toch lukte het en deed ik het tweede jaar over. Daar kreeg ik meer ondersteuning en leerde met het programma Kurzweil te werken. Het was wel hard werken. Maar hier kon ik echter wel een echt diploma halen.

Ik heb daarbij veel hulp gehad van school. Hierdoor heb ik mijn diploma kader gehaald met mooie cijfers, 1 zes, 2 zevens , 2 achten,1 negen en 2 maal een voldoende. Dus personen die slecht kunnen lezen en schrijven zijn niet dom. Ze kunnen heel goed leren met hulp middelen zoals Kurzweil. Ik ga nu verder leren als automonteur op het MBO.

Ook hier ga ik mijn diploma halen met behulp van Kurzweil. Alleen is het jammer dat ze bij het MBO nog niet zover zijn met Kurzweil als ik. Maar misschien kan ik dit hun leren. 

Want iedereen heeft recht op een goede studie. Desnoods met hulp middelen. Ik heb het gehad en ik vind dat iedereen de zelfde kans moet krijgen als ik. Want ik ben niet dom.