Examen met Kurzweil makkelijk binnen de tijd

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Stichtse Vrije School, Zeist, 2016

Hier hebben dyslectische leerlingen de mogelijkheid om Kurzweil 3000 te gebruiken bij de eindexamens. En daar zijn ze maar wat enthousiast over! Enkele reacties van leerlingen:

Mijn ervaring met kurzweil is erg positief. Voor mij is het lastig om te lezen. Doordat ik met kurzweil de tekst ook voorgelezen krijg onthoud en begrijp ik het veel beter. Bij toetsen is het heel chill om gebruik te maken van kurzweil. Je bent dan niet eeuwen bezig om een tekst te lezen. En het programma is makkelijk te bedienen. Ook zelf iets typen en het dan laten voorlezen waardoor je hoort of de zin klopt is voor mij een groot voordeel.

Tijdens het centraal schriftelijk examen heeft kurzweil voor mij enorm geholpen bij Nederlands en Engels. Die examens bestaan beide uit veel lezen. Wanneer ik geen gebruik had kunnen maken van dit programma had ik waarschijnlijk best veel stres gehad of ik  het wel zou halen met de beschikbare tijd. En nu ging het 'makkelijk' binnen de toegestane tijd. Iedereen die de kans krijg om hiermee te mogen werken en hiermee toetsen maken zou die moeten grijpen, want het is een enorme hulp.

De toetsen op kurzweil waren heel goed geregeld.

Als ik binnen kwam op mijn centraal examen waren de computers geblokkeerd en precies op tijd werden ze gedeblokkeerd en konden we beginnen met ons examen.

Verder was het heel fijn om al de vakken te doen in een ruimte waar niet zo heel veel mensen aanwezig waren.

Ik ben ervan overtuigd dat het examen op kurzweil mij heel erg geholpen heeft om goede cijfers te halen en in mij naar boven te halen wat ik in me heb.