Dexlex

DEXLEX

Verbetert spellen, taalverwerking en lezen.

Spellingproblemen of dyslexie?

Dexlex is een nieuwe individuele methode voor leerlingen met spellingproblemen of dyslexie. Dexlex is ontwikkeld volgens de laatste inzichten in de neurowetenschappen met de hulp van experts op het gebied van dyslexie en onderwijs.

Hoe werkt Dexlex?

Door te oefenen met woordbeelden, klankherkenning en klankverwerking zorgt Dexlex ervoor dat de gebieden binnen de hersenen die voor de taalverwerking verantwoordelijk zijn worden gestimuleerd en ontwikkeld. Dexlex helpt leerlingen die de spellingsregels nog niet beheersen door ze op verschillende manieren en niveaus te trainen. Daarnaast wordt de woordenschat van de leerlingen vergroot door met duizenden unieke woorden te oefenen.

Individueel

Met een uitgebreide intake-test wordt het niveau van de taalverwerking en de kennis van de spellingregels vastgesteld. Op basis van de resultaten wordt er automatisch een individueel oefenprogramma samengesteld dat gericht is op de specifieke problematiek van het kind. Oefenen kan overal waar over internet kan worden beschikt op een PC, laptop of tablet.

Adaptief

Vanaf het moment dat er wordt geoefend past het programma zich aan de resultaten van het kind aan. Op basis van de resultaten selecteert het systeem automatisch de volgende oefening. Dit gebeurt volledig adaptief zonder dat er hulp van een ouder, IB-er of leerkracht nodig is.

Overal oefenen

Dexlex is volledig web-gebaseerd en werkt op iedere PC, laptop of tablet. Omdat Dexlex in de cloud werkt kan er overal en altijd worden geoefend met het individuele programma.

Innovatief

Dexlex is ontwikkeld volgens de laatste inzichten in de neurowetenschappen en met de hulp van experts op het gebied van dyslexie. In een groot onderzoek bij 15 scholen en 300 kinderen van Stichting Katholiek Onderwijs Enschede bleek de positieve werking van het oefenen met Dexlex op taalvaardigheid.

Ontzorgt

 Zodra er is ingelogd op Dexlex kan een kind geheel zelfstandig oefenen op een computer, laptop of tablet. Leerkrachten of ouders hoeven geen oefeningen voor een kind te selecteren of op een andere wijze ondersteuning te bieden. Alle oefenresultaten en vorderingen kunnen worden ingezien op de uitgebreide, overzichtelijke resultatenpagina.

Meer informatie over Dexlex >> 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de Lexima nieuwsbrief

Trainingen

Lexima biedt uitgebreide ondersteuning voor scholen die met Dexlex werken. Wij geven individueel advies aan geïnteresseerden, voor diegene die goed willen leren werken met Dexlex. En indien nodig geven onze helpdeskmedewerkers technische ondersteuning bij het installeren.

Kom naar een demonstratie om kennis te maken met Dexlex of haal meer uit Dexlex met de demonstratie/training.

De training is bedoeld voor onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van leerlingen met spellingproblemen.