Alinea

Slimme tools die lezen en schrijven makkelijker maken, in elke situatie.

Het maakt niet uit waar of wanneer, je hebt met Alinea altijd je leesmaatje bij je. Met de Alinea app op je iPhone of iPad kun je een foto van een tekst maken en die aan je laten voorlezen. Moeiteloos beluisteren dus, met je oordopjes in. Dat maakt het begrijpen van zo'n tekst een stuk makkelijker. En als je op de computer wilt lezen en ook nog foutloos wilt schrijven, dan helpt de Alinea software. 

Dus heb je dyslexie of gewoon moeite met lezen of schrijven, dan is Alinea een uitkomst voor je. In elke situatie en in verschillende talen. Slim, handig en doeltreffend!

  

Binnenkort verkrijgbaar!

Alinea is ideaal voor iedere leerling en student
  • die op flexibele wijze leesondersteuning wil, waar en wanneer dan ook
  • die onafhankelijk van de beschikbaarheid van digitale schoolboeken wil kunnen werken
  • die optimale ondersteuning wil om foutloos te schrijven.
  • in VO, MBO en HO, o.a.ook als digitale schoolboeken niet voldoende beschikbaar zijn.

Ook volwassenen met lees- of spellingproblemen kunnen veel baat hebben bij Alinea, in elke situatie, bij werk of privé.

Zo werkt het

Alinea biedt hulp bij schrijven, lezen, vreemde talen en leren/studeren. Alinea is zeer gebruiksvriendelijk en persoonlijk instelbaar voor elke leeftijd en elk spellingniveau (gebruikersprofielen blijven bewaard). Het is inzetbaar bij alle vormen van lees- en spellingproblemen of TOS.

Instelbaar profiel bij Alinea

Digitale teksten

De Alinea werkbalk is inzetbaar op alle Windows programma’s zoals Word, Powerpoint, Excel of Outlook en op browsers. Ook leest Alinea teksten uit PDF documenten, PDF bestanden die met de Alinea foto-app zijn gemaakt, en Dedicon bestanden. Met de Alinea App maak en lees je PDF-bestanden (inclusief aangebrachte tags) en Dedicon bestanden.

Voorleeshulp

Teksten (Word, tekst-PDF, Internet, e-mail, etc) worden voorgelezen terwijl de tekst met een tweekleurige markering oplicht. Tijdens het schrijven helpt Alinea door elke letter, woord of zin voor te lezen. In het woordvoorspellingsvenster kan ook elk woord worden voorgelezen, inclusief de uitleg van de woordenboeken en de voorbeeldzinnen. Alinea ondersteunt vier talen: NL, Engels, Frans en Duits en herkent automatisch de juiste taal in documenten.

Schrijfhulp

Je typt het begin van een woord en de woordvoorspeller voorspelt welk woord je bedoelt. Schrijf je het woord met een enkele of dubbele klinker? Met d, t of dt? Met ei of ij? Haal je b en d door elkaar? Alinea geeft u de juiste spelling. Je klikt het voorspelde woord aan en Alinea stelt het volgende al voor. Alinea onthoudt welke woorden vaak samen met andere woorden gebruikt zijn. Zo wordt de zin foutloos opgebouwd. Alinea houdt ook rekening met een verkeerd gekozen letter aan het begin van een woord. Bijvoorbeeld als je 'sjoko' schrijft, dan komt 'chocolade' in het voorspelvenster te staan. Of bij viet, fiets.

 

Alinea voorspelt en corrigeert ook werkwoorden en hun vervoegingen, homofonen en samenstellingen. Je kunt nieuwe woorden toevoegen, importeren en exporteren. Alinea is zelflerend, de gebruiker zoekt de bijbehorende spellingregel op onder de i-knop.

 

Tekstbegrip en woordenschat

Tekstbegrip en woordenschat in de Alinea taaltool wordt ondersteund met de Van Dale Nederlandse woordenboeken die met een muisklik meteen beschikbaar zijn, kunnen worden voorgelezen en voorzien zijn van een picto en een voorbeeldzin. Je kan in Alinea ook gemakkelijk persoonlijke woordenlijsten aanmaken: lesvakken, eigennamen, moeilijke woorden, vaktermen, enzovoorts.

Woordenboek in Alinea

Studeren en leren

Met Alinea kan je tekstnotities toevoegen, cirkelen, tekenen, markeringen aanbrengen en samenvattingen maken.  Ideaal als je aan het leren bent!

Bestandsbewerking

Alinea heeft een semi-automatische gebiedsbewerker waarmee je leesvolgordes, en taalherkenning kan aanpassen. Super handig dus bijvoorbeeld bij het leren van woordjes in vreemde talen.

Alinea Pro

is de voordelige en meest voor de hand liggende combi van de Alinea App en de Alinea Software (ook los verkrijgbaar). 

U kunt een gebruikslicentie kopen of een voordelig abonnement afsluiten tegen een gering vast maandbedrag. Voor scholen zijn instellingsbrede (open) licenties beschikbaar.

Alinea App

Met de Alinea app maak je een foto van de tekst die je wilt lezen. Alinea herkent zeer nauwkeurig de letters en zorgt ervoor dat de tekst leesbaar wordt gemaakt terwijl de opmaak van de tekst (de plaatjes en structuur) bewaard blijven. Het document kan daarna bewerkt worden, gedraaid, bijgesneden en overbodige tekst kan worden weggehaald. Vervolgens kan de tekst voorgelezen worden. Hierbij is de voorleessnelheid regelbaar en beschik je over een meeleesbalkje dat laat zien waar je bent in de tekst.

  • Voor iPad en iPhone (vanaf iPad3 en iPhone5)
Alinea software

Met Alinea software op je PC beschik je over lees, leer en schrijfhulp in al je Windows programma's (zoals Word en Powerpoint). Ook leest Alinea teksten uit PDF documenten, PDF bestanden die met de Alinea foto-app zijn gemaakt, en Dedicon bestanden. Alle overige teksten kan je laten voorlezen dankzij de selectielezer. 

  • Voor gebruik op Windows PC