Een lees- of spellingprobleem is een makkie met WoDy!

Altijd jouw woorden op zak

WoDy is slimme software die je helpt spelfouten te voorkomen en teksten gemakkelijker te lezen en beter te begrijpen in vier talen (NL, EN, D, FR). WoDy start je naast je reguliere programma en is steeds beschikbaar. Teksten (Word, tekst-PDF, Internet, e-mail, etc) kunnen worden voorgelezen met markering. De ingebouwde van Dale woordenboeken, symbolen, illustraties en voorbeeldzinnen helpen je bij tekstbegrip en woordkeuze.WoDy woordvoorspeller spelfouten voorkomen

Bij het schrijven krijg je ondersteuning van een slimme woordvoorspeller die rekening houdt met jouw voorkeuren en valkuilen. WoDy corrigeert zelfs werkwoorden en hun vervoegingen, homofonen en samenstellingen.

 

 • WoDy maakt zelfredzaam, geeft zekerheid en verbetert lees en leer prestaties
 • WoDy werkt in alle gangbare programma's waarin je tekst kunt typen, zoals Word, Wordpad, Notepad, Internet Explorer, Powerpoint, Excel, Outlook, PDF.
 • WoDy werkt goed samen met Sprint (Plus) en Kurzweil 3000
 • WoDy werd ontwikkeld door Lexima in samenwerking met logopedisten, taalkundigen en onderwijsexperts. : u kiest voor Lexima zekerheid op succes!

Foutloos schrijven en lezen met WoDy

WoDy biedt hulp bij schrijven en lezen: Je typt het begin van een woord en WoDy voorspelt welk woord je bedoelt. Schrijf je het woord met een enkele of dubbele klinker? Met d, t of dt? Met ei of ij? Haal je b en d door elkaar? WoDy geeft u de juiste spelling. Je klikt het voorspelde woord aan en WoDy stelt het volgende al voor. WoDy onthoudt welke woorden vaak samen met andere woorden gebruikt zijn. Zo wordt de zin foutloos opgebouwd. WoDy houdt ook rekening met een verkeerd gekozen letter aan het begin van een woord. Bijvoorbeeld als je 'sjoko' schrijft, dan komt 'chocolade' in het voorspelvenster te staan. Of bij viet, fiets.

WoDy Hulp bij schrijven en lezen
  De WoDy menubalk

WoDy voorspelt en corrigeert ook werkwoorden en hun vervoegingen, homofonen en samenstellingen. Je kunt nieuwe woorden toevoegen, importeren en exporteren. WoDy is zelflerend, de gebruiker zoekt de bijbehorende spellingregel op onder de i-knop.

WoDy heeft een instelbare correctielijst verdeeld in 3 spellingniveaus:

 1. Hoor niveau (fonemisch, bijvoorbeeld: hard-hart, ijs-eis)
 2. Regel niveau (morfologisch, bijvoorbeeld: d, t, dt, etc.)
 3. Weet niveau (etymologisch: naar de herkomst van het woord)

Aan de hand van het gebruikerslogboek krijg je gedetailleerde feedback over de aard van de schrijfproblemen en de in WoDy gebruikte schrijfhulp. Met een overzicht van de correctielijst wordt zichtbaar welke categorie geoefend kan worden. Met deze gegevens kan WoDy verder worden aangepast naar je specifieke behoeften.

WoDy is zeer gebruiksvriendelijk en persoonlijk instelbaar voor elke leeftijd en elk spellingniveau. Het werkt in alle gangbare programma's waarin je tekst kunt typen, zoals Word, Wordpad, Notepad, Powerpoint, Internet Explorer, FireFox, Excel, Outlook en met PDF.

 

 

 

Unieke woordvoorspeller

 

 

Voorleesfunctie met dubbele markering

Tijdens het schrijven helpt WoDy door elke letter, woord of zin voor te lezen. In het woordvoorspellingsvenster kan ook elk woord worden voorgelezen, inclusief de uitleg van de woordenboeken en de voorbeeldzinnen. Teksten (Word, tekst-PDF, Internet, e-mail, etc) worden voorgelezen terwijl de tekst met een tweekleurige markering oplicht. 

Tekstbegrip en woordenschat in de WoDy taaltool wordt ondersteund met de Van Dale Nederlandse woordenboeken die met een muisklik meteen beschikbaar zijn, kunnen worden voorgelezen en voorzien zijn van een picto en een voorbeeldzin.  

 • De woordvoorspeller corrigeert vanaf de eerste letter van het woord.
 • WoDy leest woorden en zinnen voor terwijl u ze schrijft.
 • WoDy bevat sprekende Van Dale woordenboeken.
 • U kunt in WoDy gemakkelijk persoonlijke woordenlijsten aanmaken: lesvakken, eigennamen, moeilijke woorden, vaktermen, etc.
 • U krijgt extra schrijfhulp bij gelijkluidende woorden (homofonen), werkwoorden (d/t-regel) en samenstellingen.
 • Het gebruikerslogboek en de correctielijst leert u welke fouten u het meeste maakt.
 • Alle voorkeursinstellingen kunnen in gebruikersprofielen bewaard worden.
 • Alle functies kunnen geblokkeerd en beveiligd worden: zo kan WoDy ook tijdens toetsen of examens worden gebruikt.

Bekijk ook dit instructiefilmpje van WoDy op Youtube

Productversies

WoDy Extra

WoDy extra is de eentalige versie van WoDy, gecombineerd met de WoDy-pdf-lezer. Deze intelligente pdf-lezer leest in pdf-documenten voor met dubbele markering en laat je bovendien toe om in pdf's te schrijven met het gebruik van WoDy.

WoDy Combi

WoDy Combi is de meertalige versie van WoDy. Je beschikt niet alleen over lees- en schrijfondersteuning in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels en Duits, compleet met ondersteuning van werkwoorden, homofonen en een vertalend woordenboek voor elk van deze talen. 

DVD of USB

De DVD versie van WoDy installeer je op de computer, met die computer kun je dan met WoDy werken.

De USB versie wordt niet geinstalleerd, maar kun je op elke computer aansluiten en met WoDy aan de slag. 

 

Bekijk WoDy in de webshop

Maak kennis met WoDy

 

Demo aanvragen