Met Sprint stel je zeker dat je wint!

Sprint combineert de beste kwaliteit met een gunstige prijs

Sprint is compenserende software voor lees- en schrijfproblemen zoals dyslexie. Sprint biedt hulp bij lezen en schrijven zodat je de lesstof sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger kunt verwerken. Door de aangename voorleesstem hoor je wat je schrijft en merk je sneller je fouten op. De slimme woordvoorspeller en spellingcontrole helpen je een tekst foutloos te schrijven. Met Sprint kun je vertrouwen op betere resultaten bij lezen, schrijven en leren. 

  • veelzijdige en complete dyslexie software van de hoogste kwaliteit
  • helpt bij lezen, schrijven en leren
  • zeer gebruiksvriendelijke interface, een plezier om mee te werken
  • standaard met meerdere stemmen per taal
  • woordvoorspeller speciaal voor dyslectici (Skippy)
  • digitale woordenboeken (van Dale)
  • geeft zelfvertrouwen en maakt zelfredzaam 
  • voordelige keus

 

Voor iedereen met lees- en schrijfproblemen

Sprint is geschikt voor leerlingen of volwassenen met dyslexie of andere lees- en spellingproblemen. Sprint kan worden ingezet bij jonge kinderen om te remediëren en te oefenen. Je kunt er teksten of lessen mee voorbereiden. Sprint kan ook gebruikt worden bij het aanleren van vreemde talen. In het voortgezet en hoger onderwijs is het een zeer nuttig hulpmiddel bij het studeren. Ook volwassenen met leesproblemen kunnen er veel baat bij hebben in hun werk.

 Overzicht Functionaliteit Lexima dyslexiesoftware

 

NL/Engels of Plus

Interface instelbaar naar gebruikerstype  
Te personaliseren naar gebruikersbehoefte  
Inzetbaar bij alle vormen van lees- en spellingproblemen Ja
Kwaliteit stemmen Realspeak
Talen 2 of 4
Fonetische uitspraak Ja
Uitleg bij homofonen (gelijkluidende woorden) Ja
Dyslexie-specifieke woordvoorspeller Ja
Dyslexie-specifieke ondersteuning spelling Ja 
Dyslexie-specifieke ondersteuning werkwoordgebruik  
Woordenboeken Van Dale
Afbeeldingen woordenboek  
Mindmapping-tool voor structuren schrijfopdrachten  
Markeren en samenvatten Ja
Spraakherkenning (spraak-naar-tekst)  
Leest Dedicon boeken Ja
Geavanceerde scan- & bewerkingsopties SprintOCR
Screenshot Leesfunctie voor ontoegankelijke websites  
App voor fotograferen van tekst en die laten  voorlezen  
Behoud lay-out tekstfoto plus centrale opslag  
Gebruik bij examens Ja
Budgetvriendelijk +++
Abonnement mogelijk (weblicentie)  Ja
Windows Ja
iOS (iPad, iPhone)  
Mac  alleen i.c.m. Bootcamp
Chrome OS (Chromebook)  

 

Sprint is compleet en van de beste kwaliteit

 

Leren lezen - sneller lezen 

Sprint kan digitale teksten op vele manieren voorlezen: de gehele tekst, per alinea, per zin, per woord, in lettergrepen of zelfs fonetisch. Tijdens het voorlezen worden woorden gemarkeerd om makkelijker te kunnen volgen in de tekst. Je kunt de tekst ook zelf lezen en de woorden waar je moeite mee hebt, gewoon aanklikken en laten voorlezen via de handige klik-en-lees methode. Sprint ondersteunt ook klanklezen. Hierbij worden woorden fonetisch gespeld.

Zeer gebruiksvriendelijk

Sprint heeft een nieuw, strak, overzichtelijk uiterlijk, met verbeterde functies die het programma nog gebruiksvriendelijker maken. Sprint integreert naadloos met bekende software zoals Microsoft Word. Daarnaast kun je meerdere documenten, zoals een werkboek en tekstboek, gelijktijdig lezen en bewerken in verschillende vensters. Bovendien leest het Sprinter-leesvenster alle toegankelijke teksten, zoals e-mails, websites, facebook, twitter en e-boeken. Je kunt dit venster ook gebruiken voor het oefenen van woorden met flitslezen.

 

Optimale lees- en schrijfondersteuning

Met de klik-en-leesfunctie biedt Sprint lees- en schrijfondersteuning op woord- of zinsniveau. De dubbele meeleescursor markeert de voorgelezen tekst zodat meelezen en navigeren makkelijker wordt. Je kunt de voorleessnelheid en pauzes tussen woorden of zinnen zelf aanpassen. Sprint spreekt ook letters, lettergrepen en klankgroepen fonetisch uit met de prettig in het gehoor liggende voorleesstemmen, in het Nederlands, Engels en eventueel Frans of Duits. Ook Dedicon schoolboeken, kunnen met Sprint eenvoudig worden voorgelezen en bewerkt.

 

Correct woordgebruik

De woordvoorspeller Skippy en de unieke spellingscontrole zijn speciaal voor leerlingen met dyslexie ontwikkeld. Skippy houdt rekening met fouten die kenmerkend zijn voor deze leerlingen, zoals 'kompjoeter' en 'moelek'. De spellingcontrole toont de hele zin bij het corrigeren van fouten. Bovendien worden homofone woorden weergegeven met afbeeldingen en voorbeeldzinnen om de betekenis van gelijkklinkende woorden te verduidelijken.

Tekstbegrip nog gemakkelijker gemaakt

Met de studeerhulp van Sprint kun je tekst markeren om daarvan een samenvatting te maken en deze vervolgens op te slaan als een audio-bestand. Makkelijk om nog eens na te luisteren voor een toets of examen. Sprint bevat ook de echte Van Dale woordenboeken voor Nederlands en andere talen waardoor de beste definities en voorbeeldzinnen altijd binnen handbereik zijn.

Per versie van Sprint verschilt het in welke talen bovenstaande functies ondersteund worden en of er woordenboeken aanwezig zijn.

Probleemloos inzetbaar bij toetsen en examens

Sprint voldoet aan de officiële exameneisen, waardoor het gebruik ervan is toegestaan bij de centrale eindtoets en het centraal schriftelijk examen. De woordenboeken, spellingcontrole en woordvoorspeller zijn fraudebestendig te vergrendelen. Met de gratis SprintPDF Viewer kunnen docenten documenten eenvoudig voorbereiden en ondersteunt Sprint het invullen van antwoorden in PDF werkboeken of toetsen.

Licenties

Sprint NL

Sprint werkbalk in Word, Sprint tekstverwerker, Sprinter leesknop, Sprint PDF, Nederlandse voorleesstem en woordvoorspeller (geen woordenboeken).

Sprint NL/ EN (meest gekocht)

Alle mogelijkheden van Sprint NL, aangevuld met Van Dale woordenboeken en met ondersteuning voor het Engels (woordenboeken, voorleesstemmen, spellingcontrole en woordvoorspellers)

Sprint Plus

Alle mogelijkheden van Sprint NL/EN met extra ondersteuning voor het Frans en het Duits.

Sprint OCR

Alle bovengenoemde versies van Sprint kunnen worden uitgebreid met geïntegreerde SprintOCR functie. Hiermee zet u papieren documenten of foto-PDF om naar PDF-documenten die direct door Sprint voorgelezen kunnen worden.

We hebben bovenstaande info voor u in een tabel gevat.

DVD of USB:

DVD versie

U krijgt een DVD en een download link, zodat u kunt kiezen hoe u Sprint wilt installeren op uw computer. U krijgt een licentiecode voor 1 persoon en het recht om het programma op twee apparaten te installeren. De aanschaf van deze variant is aan te raden als de leerling bijvoorbeeld een eigen laptop meeneemt naar school, of op school een vaste computer of laptop ter beschikking heeft.

USB (Sprinto stick)

U krijgt een USB-stick, vanaf waar Sprint direct opstart. Voor het gebruik van de USB stick hoeft u niets te installeren. Het programma draait rechtstreeks vanaf de stick, waardoor het flexibel inzetbaar is. Hierdoor kan de leerling op iedere computer waar de USB stick in zit met Sprint werken.

Sprint voor scholen

Voor scholen zijn er schoolpakketten voor zowel standalone als netwerklicenties. Sprint is inzetbaar op alle zorgniveaus en geschikt voor alle typen onderwijs. Wij adviseren u graag over de aanschaf van Sprint. Voor samenwerkingsverbanden biedt Lexima ook totaaloplossingen op maat. Maak kennis met deze bovenschoolse arrangementen op de gratis studiedagen.

Maak kennis met Sprint

 Demo filmpje

 

Maak kennis met SprintPlus -filmpje (1:24)

 Demo

Demo aanvragen

Demonstratie of training

Kom naar een gratis demonstratie voor onderwijsprofessionals om kennis te maken met Sprint of haal meer uit Sprint met een training voor beginners (particulier) of voor gevorderden (particulier).

Onderwijsprofessionals kunnen bij ons een vaardigheidstraining volgen om te leren werken met alle functies van Sprint. Na afloop heeft u de kennis en kunde om uw leerlingen die werken met Sprint beter te begeleiden in de klas. 

Bent u dyslexiebehandelaar? Lees hier meer over het speciale aanbod voor dyslexiebehandelaars, inclusief de mogelijkheid om dyslexiesoftware gratis in te zetten tijdens de behandeling.