Read&Write

Gebruiksvriendelijke, geavanceerde dyslexiesoftware voor Chrome

Om de mogelijkheden van dit programma voor thuisonderwijs te benutten, hebben wij een korte instructie opgesteld waarmee ouders en leerlingen thuis aan de slag kunnen.

Haal alles uit je tekst met Read&Write: Een flexibele, superhandige cloudoplossing.

Read&Write is de nieuwe extensie voor Chromebooks en de Google Chrome browser op elk platform (Chromebook, Windows, Mac etc.), waarmee iedereen makkelijker en beter kan lezen en schrijven. De gebruiksvriendelijke menubalk in de browser maakt documenten (bijvoorbeeld Google Docs) en webpagina's toegankelijker. Read&Write biedt ondersteuning aan iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven, op school of op de werkplek.

Read&Write leest: Van het luisteren naar hardop voorgelezen e-mails of documenten tot een woordvoorspeller, beeldwoordenboek en samenvatting highlighters; Read&Write maakt veel dagelijkse taaltaken eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger.

 

Webshop

Interesse in een Bovenschoolse stichtingsbrede aanschaf? Mail dan naar consultancy@lexima.nl voor een offerte op maat.

Zo werkt Read&Write

Read&Write biedt effectief hulp bij het technisch en begrijpend lezen, spellen, strategisch schrijven, het leren en studeren. Alle online tekst kan eenvoudig worden voorgelezen. Er is een aparte omgeving voor het schrijven en lezen van documenten in Google Docs en het lezen en/of invullen van PDF en ePUB bestanden via Google Drive.

 

Wanneer de browser gestart is kan Read&Write worden opengeklapt en wordt de werkbalk weergegeven. Tijdens het lezen op het web kan Read&Write ondersteuning bieden. Het kan teksten in veel verschillende talen voorlezen. Woorden en zinnen worden voorgelezen met behulp van voorlezen of door tekst te selecteren en op afspelen te klikken. Wanneer tekst niet geselecteerd kan worden, kan de screenshot lezer een foto maken van een stuk tekst. De tekst binnen het kader wordt dan alsnog voorgelezen. Tijdens het lezen licht de tekst op. Zo is duidelijk welk woord en welke zin gelezen wordt. De aandacht van de leerling wordt naar het woord en de zin gestuurd, zodat hij weet hoe lang het zijn aandacht moet vasthouden, voordat de zin is afgelopen.

Read&Write werkt ook vanuit Google Docs. Na het openen van een bestand in Google Docs verschijnt de werkbalk van Read&Write. Deze zit vast aan de standaard werkbalken van Google Docs.

Overzicht functionaliteit

Bekijk hier het uitgebreide overzicht van alle functies van Read&Write.  

Schoolboeken digitaal verkrijgbaar

Veel scholen en samenwerkingsverbanden hebben al een bibliotheek van digitale schoolboeken en bestanden. Mogelijk kun je via je school al boeken krijgen. Daarnaast kun je bijna alle schoolboeken voor PO en VO krijgen bij Dedicon.

Systeemeisen Read&Write

Naar de systeemeisen voor  Read&Write >>

Read&Write is beschikbaar voor:
  • Chromebook als extensie in Chrome
  • Windows als extensie in Chrome
  • Windows als extensie in Edge *
  • Windows als extensie in Internet Explorer *
  • MAC als extensie in Chrome
  • MAC als extensie in Safari *
  • iPad als geavanceerd alternatief toetsenbord *
  • Android als geavanceerd alternatief toetsenbord *
    * Nederlandse stem, maar Engelse Interface

Maak kennis met Read&Write

Bekijk een demonstratie van Read&Write
 Demo aanvragen
Demonstratie of  training

Kom naar een gratis demonstratie voor onderwijsprofessionals om kennis te maken met Read&Write of haal meer uit Read&Write met een Read&Write training voor onderwijsprofessionals. Daarnaast is er een Read&Write kind&ouder-training.

Meer doen met minder geld

Met het Bovenschools Arrangement Compenseren met Read&Write kunt u meer doen met minder geld. Read&Write stelt uw scholen in staat om leerlingen met hardnekkige leesproblemen te ondersteunen. De leerling is in staat om onderwijs te volgen op zijn intelligentieniveau, zodat schoolmoeheid voorkomen wordt.

Bovenschoolse arrangementen