Meer dan alleen voorlezen

Maak je website toegankelijk met ReachDesk Toolbar

ReachDeck maakt websites toegankelijk voor mensen die moeite hebben met lezen. De voorleestool biedt visuele en auditieve ondersteuning aan mensen met dyslexie, slechtzienden, laaggeletterden en anderstaligen. 

Dankzij ReachDeck kunnen mensen die moeite hebben met lezen de informatie van websites luisterend tot zich nemen. Websites met een abonnement op ReachDeck hebben een knop waarmee de bezoeker een app start die de tekst voorleest, er hoeft dus niet te worden gedownload. Door de flexibele navigatie kan het voorlezen worden gestart en gestopt vanaf iedere gewenste plek op een webpagina.

ReachDeck is intuïtief in het gebruik. Met één klik op de ‘Lees voor’ button activeert de bezoeker het voorlezen en opent er een werkbalk met alle mogelijke functionaliteit. Gewoon door met de muiscursor op de tekst gaan staan leest ReachDeck die voor. Het woord en de zin die worden voorgelezen worden elk met een eigen kleur gemarkeerd. Dat geeft zwakke lezers houvast en maakt navigatie makkelijk.

ReachDeck

 • werkt snel en intuïtief
 • werkt op elk platform en in vrijwel elke browser
 • werkt op MAC en PC, tablets en smartphones
 • is geschikt voor mensen met dyslexie, slechtzienden, laaggeletterden en mensen voor wie Nederlands tweede taal is

RechDeck leest

 • Alle toegankelijke inhoud van websites
 • ALT tags bij plaatjes
 • PDF documenten
 • toegankelijk Flash en JavaScript
 • MS Word documenten die binnen de browser openen
 • online invulvelden
 • intranet en extranet
 • beveiligde pagina’s

Hoe werkt het?

Smartphone

Werk je met een smartphone of tablet, dan druk je op de tekst. Na een kort moment licht de tekst op en begint ReachDeck de inhoud voor te lezen.

Computer

Met een klik op de 'Lees voor'-button op de webpagina opent de werkbalk van de voorlees-app. 

 Klik voor voorlezen

Standaard staat deze functie aan. Dit betekent dat ReachDeck gelijk klaar staat om voor te lezen daar waar je met de muis staat.

 Voorlezen huidige selectie

Je kunt ook een selectie maken van tekst op een pagina. Door op het pijltje te klikken leest ReachDeck de geselecteerde tekst voor.

 Vertaal deze pagina

Met één druk op de knop zet je de tekst op een pagina direct om naar een andere taal. 

 MP3 maker

Selecteer een stuk tekst en druk op de knop 'MP3 maker'. Kies een naam en jouw audiobestand wordt aangemaakt. En dat alles dan ook nog eens in de juiste taal. Handig om de tekst later nog eens terug te luisteren.

 Lichtkrant

Soms is de tekst gewoon te klein of te onduidelijk om te lezen. Met een druk op de knop 'Lichtkrant' verschijnt er aan de bovenkant van je scherm een heldere, duidelijke lichtkrant. Hierin zie je de regel die wordt voorgelezen met een markering van het woord dat wordt voorgelezen. De grootte en kleur van de lichtkrant zijn instelbaar.

 Schermmasker

Storende elementen maken webpagina's niet altijd even overzichtelijk. Met het horizontale schermmasker blijft alleen dat deel zichtbaar waar je aan het lezen bent. De rest wordt afgedekt door het donkerder te maken. De 'brievenbus' loopt mee met de muis.

Vereenvoudigen

Als advertenties en andere ruis op de pagina afleiden van de kern kan de pagina worden vereenvoudigd. ReachDeck haalt alleen de belangrijke tekst uit de pagina en zet deze overzichtelijk neer.

Sluiten
Met behulp van het kruisje aan de linkerkant sluit je ReachDeck.

Beveiligde pagina's

Bij het openen van een beveiligde pagina krijg je de melding dat de tekst versleuteld doorgestuurd zal worden. Ook kun je informatie opvragen over het beveiligingscertificaat.

PDF's lezen

Bij het openen van een PDF krijg je de keuze deze te openen in jouw standaard PDF-lezer of in de PDF-lezer van ReachDeck. Kies je voor de ReachDeck PDF-lezer opent er een nieuw tabblad waarop de voorleesfunctie direct actief is. 

Kies voor ReachDeck en zorg dat je website toegankelijk is voor mensen die moeite hebben met lezen.

BrowseAloud