Kurzweil 3000

Kurzweil, de beste kans die u een kind kunt geven

Om de mogelijkheden van dit programma voor thuisonderwijs te benutten, hebben wij een korte instructie opgesteld waarmee ouders en leerlingen thuis aan de slag kunnen.

 

Tienduizenden leerlingen hebben al ervaren dat met Kurzweil lezen en leren wél lukt

Kurzweil is de beste compenserende software voor lees- en schrijfproblemen zoals dyslexie. Kurzweil heft belemmeringen op die worden ervaren bij teksten lezen, schrijven en begrijpen. Daardoor kunnen leerlingen sneller werken en op hun eigen niveau presteren. Kurzweil groeit mee van de basisschool tot aan het afronden van de studie.  

De kracht van Kurzweil is de kwaliteit, unieke veelzijdigheid, gebruiksgemak, betrouwbaarheid. Kurzweil maakt zelfredzaam en geeft zelfvertrouwen.

 • voor ieder lees-/spellingprobleem
 • geschikt voor pc, iPad, iPhone
 • natuurlijk klinkende Acapela stemmen
 • leest alle digitale teksten
 • leest KESbestanden op Chromebook
 • zelf digitaliseren met allerbeste scan-naar-tekst omzetting (gemak, scheelt tijd)
 • uitgebreide collectie digitale schoolboeken beschikbaar
 • bevat uitgebreide woordenboeken
 • kan gebruikt worden bij toetsen en examens
 • meeste scholen, meeste gebruikers, meeste ervaring
 • voor iedereen bereikbaar met voordelig abonnement en schoolbrede licentie

Particulier       Scholen

Interesse in een Bovenschoolse stichtingsbrede aanschaf? Mail dan naar consultancy@lexima.nl voor een offerte op maat.

Beste kwaliteit, grootste veelzijdigheid

Beter begrijpend en technisch lezen
Kurzweil leest digitale boeken en teksten met de natuurlijk klinkende Acapela stemmen. Het kind leest actief mee met de tweekleurige markering voor het woord en de zin.

Sneller en beter schrijven
De woordvoorspeller en spellingcontrole zijn ideaal voor het vlot en correct schrijven van teksten.

Moeilijke woorden snel opzoeken
De uitgebreide woordenboeken met verklaringen, vertalingen, afbeeldingen, homofonen, synoniemen en voorbeeldzinnen helpen bij het snel begrijpen van lastige of vreemde woorden.

Leerstof structureren en begrijpen
De slimme mindmap tool is handig om samenvattingen te maken en ideeën gestructureerd op te schrijven.

Makkelijker vreemde talen leren
Kurzweil maakt talen leren leuk omdat de voorleesstemmen automatisch veel talen herkent en je makkelijk vreemde woorden kunt opzoeken in een van de zes vertaalwoordenboeken.

Overal werken met alle bestandstypen

Kurzweil leest alle digitale tekstbestanden voor, welk type ook wordt gebruikt. Deze kunnen makkelijk worden uitgewisseld tussen apparaten met Dropbox of Google Drive.

   U kunt eenvoudig een PDF laten voorlezen door deze te openen. Vervolgens kunt u het bestand laten voorlezen of erin gaan werken en opslaan als een KES (Kurzweil-bestand).
Google Chrome Om webpagina’s in Google Chrome te laten voorlezen klikt u met de muis op het punt waar het voorlezen moet beginnen. (Werkt alleen op PC en Chromebook)
   Teksten die je in Kurzweil schrijft met behulp van een woordvoorspeller en een sprekende spellingcontrole kunnen worden opgeslagen als Word-bestand. 
U kunt ePub (e-reader) bestanden laten voorlezen met behulp van Kurzweil op de PC.
Bestanden in Kurzweil kunnen opgeslagen worden als een MP3, die je vervolgens op je telefoon, iPad, iPod (of andere MP3-speler) kunt afluisteren.
Kurzweil leest voor wat er op het Kurzweil-klembord is geschoven. (Rechtsonder beeldscherm werkbalk Kurzweil toevoegen). U kunt dus tekst selecteren van bijvoorbeeld e-mails, kopiëren, slepen en op Afspelen klikken om de tekst te horen. 
Met de screenshot lezer, lees je elke (niet beveiligde) tekst voor.

Kurzweil Pro abonnement

Met het abonnement krijgt u het volledige gebruiksrecht van Kurzweil Pro: u kunt gebruik maken van:

 • de software voor PC (Windows en Mac)
 • de Kurzweil Mobile apps (Android en iOS)
 • het werken in de Cloud (bijv. via Chromebook)

Software voor PC

U kunt overal met Kurzweil werken. Met een internetverbinding kunt u zich aanmelden op alle apparaten waarop Kurzweil is geïnstalleerd (onbeperkt aantal). Nadat u bent aangemeld kunt u 7 dagen offline met Kurzweil werken. Dat is vooral handig tijdens (Cito) toetsen, tentamens en examens.

LET OP: Er is vooralsnog geen versie voor de Mac waarop Dediconboeken geopend kunnen worden. Indien u met een iPad wilt werken, dan heeft u een Windows computer nodig om een iKES bestand te maken. 

Mobile App

Bij elke bestelling van Kurzweil krijgt u toegang tot de Kurzweil Mobile apps.

iOS
Met deze app kunt u gebruik maken van heel veel functies van Kurzweil. Dit is de enige app die de beveiligde studieboeken van Dedicon (.SEK) kan lezen. Met de Kurzweil app kunt u thuis, op school en onderweg altijd met al uw digitale bestanden werken. 

Android
In de Android app (te gebruiken van Android 6.0) kunnen .KES bestanden worden voorgelezen en gedownload naar jouw Android toestel.

In de Cloud

Met de in de Cloud toepassingen kunt u websites, PDF en KES bestanden voorlezen. U kunt gebruik maken van diverse functionaliteiten die ondersteunen bij het lezen, schrijven en studeren in de Cloud.

Licentie voor particulieren:

Meer lezen over het Single-user abonnement.
Direct naar de webshop.

Licentie voor scholen:

Meer lezen over de Schoolbrede licentie.
Direct naar de webshop.

Overzicht functionaliteit

Bekijk hier het uitgebreide overzicht van alle functies van Kurzweil.

Schoolboeken digitaal verkrijgbaar
Veel scholen en samenwerkingsverbanden hebben al een bibliotheek van digitale schoolboeken en bestanden. Mogelijk kun je via je school al boeken krijgen. Daarnaast kun je bijna alle schoolboeken voor PO en VO krijgen bij Stichting TI of Dedicon (SEK bestanden)*.

*De beveiliging van ieder Dedicon bestand is niet compatibel met MAC. Activering voor iOS verloopt via de Windows versie van Kurzweil. Dit is een eenmalige handeling.

Toetsen en examens
Kurzweil mag worden gebruikt bij toetsen en examens. DUO levert digitale toetsen en examens die geschikt zijn voor gebruik met Kurzweil.

Support informatie
Naar de systeemeisen voor Kurzweil >>
Naar de Kurzweil handleidingen >>

Maak kennis met Kurzweil

Demo-filmpje

Bekijk het Kurzweil - filmpje (2:29): "Maak kennis met Kurzweil voor pc, iPad, iPhone".

Demo aanvragen

U wilt kennismaken met Kurzweil? Dat kan! U ontvangt van ons, geheel gratis, een demo van Kurzweil. Deze demo werkt vanaf de installatie 30 dagen.

Demo aanvragen

Demonstratie

Kom naar een demonstratie voor particulieren (5€ p.p.) of een demonstratie voor onderwijsprofessionals om kennis te maken met Kurzweil.

Training

Haal meer uit Kurzweil met een training voor beginners (particulier), voor gevorderden (particulier) of een training voor onderwijsprofessionals

Bent u dyslexiebehandelaar? Lees hier meer over het speciale aanbod voor dyslexiebehandelaars, inclusief de mogelijkheid om dyslexiesoftware gratis in te zetten tijdens de behandeling.