Kurzweil 3000

Kurzweil 3000 in het kort

Kurzweil 3000 is de meest geavanceerde compenserende software voor lees- en schrijfproblemen zoals dyslexie. Het programma heft de belemmeringen op die worden ervaren bij lezen en schrijven. Daardoor kunnen leerlingen sneller werken en op hun eigen niveau presteren. Kurzweil 3000 groeit mee van de basisschool tot aan het afronden van de studie. De kracht van het programma is de kwaliteit en de betrouwbaarheid. Het maakt de gebruiker zelfredzaam en geeft zelfvertrouwen.

Kurzweil 3000 leest bestanden met tekst voor. Daarnaast leest het tijdens het typen de woorden voor. Het programma heeft een woordvoorspeller die helpt om lastige woorden te schrijven.

Veel scholen en samenwerkingsverbanden hebben een uitgebreide digitale bibliotheek met schoolboeken en bestanden. Schoolboeken zijn ook digitaal beschikbaar bij Stichting Toegankelijke Informatie of Dedicon.

Zo werkt Kurzweil 3000

Kurzweil 3000 kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid. Het programma is te gebruiken op alle devices, dus ook op tablets en iPads. Het heeft een mogelijkheid om ook web-based te werken, waardoor gebruikers thuis of op school inloggen met hun gebruiksnaam en wachtwoord. De software is inzetbaar op computers die met Windows werken en op Apple-computers. Integratie met verschillende clouddiensten is ook mogelijk: Google Drive, One Drive en Dropbox.

Het programma biedt standaard schrijf- en leesondersteuning voor het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Het pakket kan eenvoudig worden uitgebreid met veel vreemde talen. De software herkent automatisch veel talen. Onbekende woorden zijn op te zoeken in vertaalwoordenboeken.

Lezen

Kurzweil 3000 leest digitale (school)boeken, teksten en websites voor met natuurlijk klinkende Acapela stemmen. De gebruiker wordt gestimuleerd actief mee te lezen met de tweekleurige markering voor het woord en de zin. De uitgebreide woordenboeken met verklaringen, vertalingen, afbeeldingen, homofonen, synoniemen en voorbeeldzinnen helpen bij het snel begrijpen van lastige of vreemde woorden.

Schrijven

Kurzweil 3000 leest het tijdens het typen de woorden voor. Het programma heeft een woordvoorspeller die helpt om lastige woorden te schrijven. De online-toepassing werkt als schrijfhulp gesproken tekst uit tot geschreven teksten ondersteunt bij werkwoordspelling. De slimme mindmap tool is handig om samenvattingen te maken en ideeën gestructureerd op te schrijven.

Bekijk hier het uitgebreide overzicht van alle functies van Kurzweil 3000.

Kurzweil 3000 en examens

Kurzweil 3000 mag worden gebruikt bij toetsen en examens. DUO levert speciale spraaksynthesebestanden van toetsen en examens die geschikt zijn voor het gebruik met Kurzweil 3000 .

De internetverbinding moet voor het afnemen van de Centrale Eindtoets PO, IEP Eindtoets PO en Eindexamen VO worden uitgeschakeld.Kurzweil 3000 Pro abonnement

Met het abonnement krijg je het volledige gebruiksrecht van Kurzweil Pro: je kunt gebruik maken van:

  • de software voor PC (Windows en Mac)
  • de Kurzweil Mobile apps (Android en iOS)
  • het werken in de Cloud (bijv. via Chromebook)

Software voor PC

Je kunt overal met Kurzweil 3000 Pro werken. Met een internetverbinding kun je jezelf aanmelden op alle apparaten waarop Kurzweil 3000 is geïnstalleerd (onbeperkt aantal). Nadat je bent aangemeld kun je 7 dagen offline met Kurzweil 3000 werken. Dat is vooral handig tijdens (Cito) toetsen, tentamens en examens.

LET OP: Er is vooralsnog geen versie voor de Mac waarop Dediconboeken geopend kunnen worden. Indien je met een iPad wilt werken, dan heb je een Windows computer nodig om een iKES bestand te maken. 

Mobile App

Bij elke bestelling van Kurzweil 3000 krijg je toegang tot de Kurzweil 3000 Mobile apps.

iOS
Met deze app kun je gebruik maken van heel veel functies van Kurzweil 3000 . Dit is de enige app die de beveiligde studieboeken van Dedicon (.SEK) kan lezen. Met de Kurzweil 3000 app kun je thuis, op school en onderweg altijd met al jouw digitale bestanden werken. 

Android
In de Android app (te gebruiken van Android 6.0) kunnen .KES bestanden worden voorgelezen en gedownload naar jouw Android toestel.

In de Cloud

Met de in de Cloud toepassingen kun je websites, PDF en KES bestanden voorlezen. Je kunt gebruik maken van diverse functionaliteiten die ondersteunen bij het lezen, schrijven en studeren in de Cloud.

Maak kennis met Kurzweil 3000

In de gratis webinar ‘Kennismaken met Kurzweil' maak je in een klein half uur kennis met de compenserende software Kurzweil 3000. Je leert hoe het programma ondersteuning geeft bij dyslexie en andere lees- en spellingproblemen. Ook zorgt Kurzweil 3000 dat zwakke lezers zelfredzaam kunnen omgaan met teksten en op hun eigen niveau kunnen werken en functioneren.

Deze webinar wordt meerder malen per maand gehouden.

Demo aanvragen

Om een beeld te krijgen van het programma vraag je hier demo aan. Je ontvangt de inlogcode per e-mail. Deze demo kun je 30 dagen gebruiken.

Vraag de demo aan

Aanbod voor behandelaars

Bent je dyslexiebehandelaar? Bekijk het aanbod voor dyslexiebehandelaars, inclusief de mogelijkheid om dyslexiesoftware gratis in te zetten tijdens de behandeling.  

Bestel Kurzweil 3000

Met de inzet van Kurzweil 3000 geeft de school richting aan het Onderwijszorgtraject voor de aanpak van leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie.

Schoolaanpak

Scholen die kiezen voor het gebruik van onze software pakken leesproblemen en laaggeletterdheid effectief aan. Zij schaffen in de webshop onze producten aan en gaan er vervolgens snel mee aan de slag. De kosten van een schoolbrede licentie zijn gebaseerd op de grootte van de school.

Bestel Kurzweil 3000 in de webshop

Een succesvolle inzet begint bij het scheppen van de juiste randvoorwaarden. Zo moeten leerkrachten de meerwaarde van de ondersteuning zien en kunnen werken met de software. Een andere voorwaarde is dat de school over de juiste infrastructuur beschikt om er succesvol mee te werken. Verder is het cruciaal dat de ondersteuningsbehoeften van leerlingen centraal staan, het traject gedurende de gehele basisschoolperiode door loopt en de resultaten goed worden gemonitord.

Bovenschoolse aanpak

Veel onderwijsorganisaties (schoolbesturen, stichtingen en/of samenwerkingsverbanden) pakken leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie in een bovenschoolse samenwerking aan. Wij zien dat deze samenwerking de kwaliteit en continuïteit ten goede komt. Door het schaalvoordeel zijn de individuele onderwijsinstellingen verzekerd van de beste prijs.
Meer informatie over de bovenschoolse aanpak

Single user abonnement

Gezinnen en praktijken kunnen een single user abonnement afsluiten.

Bestel Kurzweil in de webshop

Werken met Kurzweil 3000

Bij onze programma's ontvang je een gebruikershandleiding zodat je er direct mee aan de slag kunt. 

Volg de Kutzweil Vaardigheidstraining voor een optimale inzet van het programma.

Bekijk het complete aanbod ondersteunende trainingen en cursussen bij 'Academie'.