Meer dan alleen voorlezen

BrowseAloud maakt uw website voor veel mensen toegankelijker.

BrowseAloud Plus leest websites voor. Dankzij BrowseAloud Plus kunnen honderduizenden mensen die moeite hebben met lezen websites luisterend lezen. Deze nuttige voorleestool biedt visuele en auditieve ondersteuning aan dyslectici, slechtzienden, laaggeletterden en anderstaligen. BrowseAloud Plus kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden als u liever naar de informatie luistert dan het leest.

Op websites met een BrowseAloud abonnement kunt u met één druk op de voorleesknop een kleine applet starten om de tekst op de pagina te laten voorlezen. Het woord en de zin die worden voorgelezen kunt u goed volgen door de dubbele kleurmarkering die BrowseAloud eraan geeft.

Lees meer op de website van BrowseAloud

  • Werkt snel en intuïtief
  • Werkt op MAC en PC, tablets en smartphones
  • leest ook beveiligde pagina's voor
  • geschikt voor dyslectici, slechtzienden, laaggeletterden en mensen voor wie Nederlands tweede taal is
Hoe werkt het?

Klik op de startknop van de 'Lees voor' button op de webpagina om de voorlees-applet te openen en het voorlezen te starten. Zet de muis op de tekst en na korte tijd zal deze oplichten en het voorlezen beginnen. U kunt met BrowseAloud Plus gemakkelijk navigeren; plaats de muis op een andere tekst die u wilt laten voorlezen en de rest gaat vanzelf.

Bij gebruik van een smartphone of tablet drukt u op de tekst. Na een kort moment zal de tekst oplichten en begint BrowseAloud Plus de inhoud hardop voor te lezen.

Applet

Dat is de basis van BrowseAloud Plus maar met behulp van de applet zijn er nog veel meer mogelijkheden.

 Klik voor voorlezen

Standaard staat deze functie aan bij het starten van de applet. Dit betekend dat BrowseAloud Plus gelijk klaar staat om voor te lezen daar waar u met de muis staat.

 Voorlezen huidige selectie

Indien de eerste knop uit staat kunt u een selectie maken van tekst op een pagina. Door op het pijltje te klikken leest BrowseAloud Plus precies die selectie voor.

 Vertaal deze pagina

Met één druk op de knop zet u de tekst op een pagina direct om naar een andere taal. U kunt kiezen uit meer dan vierenzeventig talen. Van deze talen kunnen er drieëndertig direct worden voorgelzen met een bijbehorende stem.

 MP3 maker

Selecteer een stuk tekst en druk op de knop 'MP3 maker'. Kies een naam en uw audiobestand wordt aangemaakt. En dat alles dan ook nog eens in de juiste taal. Handig om de tekst later nog eens terug te luisteren.

 Lichtkrant

Soms is de tekst gewoon te klein of te onduidelijk om te lezen. Met een druk op de knop 'Lichtkrant' verschijnt er aan de bovenkant van uw scherm een heldere, duidelijke lichtkrant. Hierin ziet u de regel die wordt voorgelezen met een markering van het woord dat wordt voorgelezen. De grootte en kleur van de lichtkrant zijn instelbaar.

 Schermmasker

Storende elementen maken webpagina's niet altijd even overzichtelijk. Met het horizontale schermmasker blijft alleen dat deel zichtbaar waar u aan het lezen bent. De rest wordt afgedekt door het donkerder te maken. De 'brievenbus' loopt mee met uw muis.

 Vereenvoudigen

Als advertenties en andere ruis op de pagina afleiden van de kern kan de pagina worden vereenvoudigd. BrowseAloud Plus haalt alleen de belangrijke tekst uit de pagina en zet deze overzichtelijk neer.

Sluiten
Met behulp van het kruisje aan de linkerkant sluit u de applet.

PDF's lezen

Bij het openen van een PDF krijgt u de keuze deze te openen in uw standaard PDF-lezer of in de BrowseAloud PDF-lezer. Kiest u voor de BrowseAloud PDF-lezer opent er een nieuw tabblad waarop de voorleesfunctie direct actief is.

Bij het openen van een beveiligde pagina krijgt u de melding dat de tekst versleuteld doorgestuurd zal worden. Ook kunt u informatie opvragen over ons beveiligingscertificaat.

Veel leesplezier!

Tip: Vergeet niet het geluid van uw computer of tablet aan te zetten.

 

Lees hier de BrowseAloud brochure, met informatie voor communicatiemanagers en webmasters.