Meer dan alleen voorlezen

Maak je website toegankelijk met BrowseAloud

Dankzij BrowseAloud Plus kunnen honderdduizenden mensen die moeite hebben met lezen websites luisterend lezen.

De voorleestool BrowseAloud biedt visuele en auditieve ondersteuning aan mensen met dyslexie, slechtzienden, laaggeletterden en anderstaligen. BrowseAloud Plus kan ook gebruikt worden door mensen die liever naar de informatie luisteren dan dat ze lezen.

Websites met een BrowseAloud abonnement hebben een voorleesknop waarmee je een app start die de tekst voorleest. Het woord en de zin die worden voorgelezen kun je goed volgen door de dubbele kleurmarkering die BrowseAloud eraan geeft.

Lees meer op de website van BrowseAloud

  • Werkt snel en intuïtief
  • Werkt op MAC en PC, tablets en smartphones
  • leest ook beveiligde pagina's voor
  • geschikt voor dyslectici, slechtzienden, laaggeletterden en mensen voor wie Nederlands tweede taal is
Hoe werkt het?

Klik op de startknop van de 'Lees voor' button op de webpagina om de voorlees-applet te openen en het voorlezen te starten. Zet de muis op de tekst en na korte tijd zal deze oplichten en het voorlezen beginnen. Je kunt met BrowseAloud Plus gemakkelijk navigeren; plaats de muis op een andere tekst die je wilt laten voorlezen en de rest gaat vanzelf.

Bij gebruik van een smartphone of tablet druk je op de tekst. Na een kort moment zal de tekst oplichten en begint BrowseAloud Plus de inhoud hardop voor te lezen.

Applet

Dat is de basis van BrowseAloud Plus maar met behulp van de applet zijn er nog veel meer mogelijkheden.

 Klik voor voorlezen

Standaard staat deze functie aan bij het starten van de applet. Dit betekent dat BrowseAloud Plus gelijk klaar staat om voor te lezen daar waar je met de muis staat.

 Voorlezen huidige selectie

Indien de eerste knop uit staat kun je een selectie maken van tekst op een pagina. Door op het pijltje te klikken leest BrowseAloud Plus precies die selectie voor.

 Vertaal deze pagina

Met één druk op de knop zet je de tekst op een pagina direct om naar een andere taal. Je kunt kiezen uit meer dan vierenzeventig talen. Van deze talen kunnen er drieëndertig direct worden voorgelezen met een bijbehorende stem.

 MP3 maker

Selecteer een stuk tekst en druk op de knop 'MP3 maker'. Kies een naam en jouw audiobestand wordt aangemaakt. En dat alles dan ook nog eens in de juiste taal. Handig om de tekst later nog eens terug te luisteren.

 Lichtkrant

Soms is de tekst gewoon te klein of te onduidelijk om te lezen. Met een druk op de knop 'Lichtkrant' verschijnt er aan de bovenkant van je scherm een heldere, duidelijke lichtkrant. Hierin zie je de regel die wordt voorgelezen met een markering van het woord dat wordt voorgelezen. De grootte en kleur van de lichtkrant zijn instelbaar.

 Schermmasker

Storende elementen maken webpagina's niet altijd even overzichtelijk. Met het horizontale schermmasker blijft alleen dat deel zichtbaar waar je aan het lezen bent. De rest wordt afgedekt door het donkerder te maken. De 'brievenbus' loopt mee met de muis.

Vereenvoudigen

Als advertenties en andere ruis op de pagina afleiden van de kern kan de pagina worden vereenvoudigd. BrowseAloud Plus haalt alleen de belangrijke tekst uit de pagina en zet deze overzichtelijk neer.

Sluiten
Met behulp van het kruisje aan de linkerkant sluit je de applet.

PDF's lezen

Bij het openen van een PDF krijg je de keuze deze te openen in jouw standaard PDF-lezer of in de BrowseAloud PDF-lezer. Kies je voor de BrowseAloud PDF-lezer opent er een nieuw tabblad waarop de voorleesfunctie direct actief is.

Bij het openen van een beveiligde pagina krijg je de melding dat de tekst versleuteld doorgestuurd zal worden. Ook kun je informatie opvragen over ons beveiligingscertificaat.

Veel leesplezier!

Tip: Vergeet niet het geluid van je computer of tablet aan te zetten.

 

Download de BrowseAloud brochure, met informatie voor communicatiemanagers en webmasters.

Kies voor BrowseAloud Plus en zorg dat je website toegankelijk is voor mensen die moeite hebben met lezen.

Bestel BrowseAloud in de webshop