Meer dan alleen voorlezen

Maak je website toegankelijk met BrowseAloud

BrowseAloud Plus maakt websites toegankelijk voor mensen die moeite hebben met lezen. De voorleestool biedt visuele en auditieve ondersteuning aan mensen met dyslexie, slechtzienden, laaggeletterden en anderstaligen.

Dankzij BrowseAloud Plus kunnen mensen die moeite hebben met lezen websites luisterend lezen. De tool wordt ook gebruikt door mensen die liever luisteren naar informatie dan dat ze lezen.

Websites met een BrowseAloud abonnement hebben een voorleesknop waarmee je een app start die de tekst voorleest. Het woord en de zin die worden voorgelezen kun je goed volgen door de dubbele kleurmarkering die BrowseAloud eraan geeft.

 

Lees meer op de website van BrowseAloud

  • Werkt snel en intuïtief
  • Werkt op MAC en PC, tablets en smartphones
  • leest ook beveiligde pagina's voor
  • geschikt voor dyslectici, slechtzienden, laaggeletterden en mensen voor wie Nederlands tweede taal is

Hoe werkt het?

Smartphone

Werk je met een smartphone of tablet, dan druk je op de tekst. Na een kort moment licht de tekst op en begint BrowseAloud Plus de inhoud voor te lezen.

Computer

Met een klik op de 'Lees voor'-button op de webpagina opent de werkbalk van de voorlees-app. 

 Klik voor voorlezen

Standaard staat deze functie aan bij het starten van de applet. Dit betekent dat BrowseAloud Plus gelijk klaar staat om voor te lezen daar waar je met de muis staat.

 Voorlezen huidige selectie

Je kunt ook een selectie maken van tekst op een pagina. Door op het pijltje te klikken leest BrowseAloud Plus de geselecteerde tekst voor.

 Vertaal deze pagina

Met één druk op de knop zet je de tekst op een pagina direct om naar een andere taal. Je kunt kiezen uit meer dan vierenzeventig talen. Van deze talen kunnen er drieëndertig direct worden voorgelezen met een bijbehorende stem.

 MP3 maker

Selecteer een stuk tekst en druk op de knop 'MP3 maker'. Kies een naam en jouw audiobestand wordt aangemaakt. En dat alles dan ook nog eens in de juiste taal. Handig om de tekst later nog eens terug te luisteren.

 Lichtkrant

Soms is de tekst gewoon te klein of te onduidelijk om te lezen. Met een druk op de knop 'Lichtkrant' verschijnt er aan de bovenkant van je scherm een heldere, duidelijke lichtkrant. Hierin zie je de regel die wordt voorgelezen met een markering van het woord dat wordt voorgelezen. De grootte en kleur van de lichtkrant zijn instelbaar.

 Schermmasker

Storende elementen maken webpagina's niet altijd even overzichtelijk. Met het horizontale schermmasker blijft alleen dat deel zichtbaar waar je aan het lezen bent. De rest wordt afgedekt door het donkerder te maken. De 'brievenbus' loopt mee met de muis.

Vereenvoudigen

Als advertenties en andere ruis op de pagina afleiden van de kern kan de pagina worden vereenvoudigd. BrowseAloud Plus haalt alleen de belangrijke tekst uit de pagina en zet deze overzichtelijk neer.

Sluiten
Met behulp van het kruisje aan de linkerkant sluit je de applet.

PDF's lezen

Bij het openen van een PDF krijg je de keuze deze te openen in jouw standaard PDF-lezer of in de BrowseAloud PDF-lezer. Kies je voor de BrowseAloud PDF-lezer opent er een nieuw tabblad waarop de voorleesfunctie direct actief is.

Bij het openen van een beveiligde pagina krijg je de melding dat de tekst versleuteld doorgestuurd zal worden. Ook kun je informatie opvragen over ons beveiligingscertificaat.

Veel leesplezier!

Tip: Vergeet niet het geluid van je computer of tablet aan te zetten.

 

Download de BrowseAloud brochure, met informatie voor communicatiemanagers en webmasters.

Kies voor BrowseAloud Plus en zorg dat je website toegankelijk is voor mensen die moeite hebben met lezen.

Bestel BrowseAloud in de webshop