Alinea Suite

Slimme tools die lezen en schrijven makkelijker maken, in elke situatie

Om de mogelijkheden van dit programma voor thuisonderwijs te benutten, hebben wij een korte instructie opgesteld waarmee ouders en leerlingen thuis aan de slag kunnen.

 

Haal alles uit je tekst met Alinea een flexibele, superhandige app plus software, die samen helpen bij lezen en schrijven als je dyslexie hebt of een ander lees- of spellingsprobleem.

Het maakt niet uit waar of wanneer, je hebt met Alinea altijd je leesmaatje bij je. Met de Alinea app op je iPhone of iPad kun je een foto van een tekst maken en die aan je laten voorlezen. Moeiteloos beluisteren dus, met je oordopjes in. Dat maakt het begrijpen van zo'n tekst een stuk makkelijker. En als je op de computer wilt lezen en ook nog foutloos wilt schrijven, dan helpt de Alinea software.

 

 Scholen       Particulier      

Interesse in een Bovenschoolse stichtingsbrede aanschaf? Mail dan naar consultancy@lexima.nl voor een offerte op maat.

Alinea is ideaal voor iedere leerling en student

  • die op flexibele wijze leesondersteuning wil, waar en wanneer dan ook
  • die onafhankelijk van de beschikbaarheid van digitale schoolboeken wil kunnen werken
  • die optimale ondersteuning wil om foutloos te schrijven.
  • in VO, MBO en HO, o.a. ook als digitale schoolboeken niet voldoende beschikbaar zijn.

Ook volwassenen met lees- of spellingproblemen kunnen veel baat hebben bij Alinea, in elke situatie, bij werk of privé.

Zo werkt het

Alinea app en softwareAlinea biedt hulp bij schrijven, lezen, vreemde talen en leren/studeren. Alinea is zeer gebruiksvriendelijk en persoonlijk instelbaar voor elke leeftijd en elk spellingniveau (gebruikersprofielen blijven bewaard). Het is inzetbaar bij alle vormen van lees- en spellingproblemen of TOS. 

Digitale teksten

De Alinea werkbalk is inzetbaar op alle Windows programma’s zoals Word, Powerpoint, Excel of Outlook en op browsers. Ook leest Alinea teksten uit PDF documenten, PDF bestanden die met de Alinea foto-app zijn gemaakt, en Dedicon bestanden. Met de Alinea App maak en lees je PDF-bestanden (inclusief aangebrachte tags).

Voorleeshulp

Teksten (Word, tekst-PDF, Internet, e-mail, etc) worden voorgelezen terwijl de tekst met een tweekleurige markering oplicht. Alinea leest tijdens het schrijven elke letter, woord of zin voor. In het woordvoorspellingsvenster kan ook elk woord worden voorgelezen, inclusief de uitleg van de woordenboeken en de voorbeeldzinnen. Alinea ondersteunt vier talen: NL, Engels, Frans en Duits en herkent automatisch de juiste taal in documenten.

Heb je alleen een papieren versie van je tekst? Met de Alinea app maak je een foto van een tekst en leest die aan je voor. De Alinea app herkent zeer nauwkeurig de letters en maakt de tekst leesbaar terwijl de opmaak van de tekst bewaard blijft. Het document kan je daarna bewerken, draaien en bijsnijden. Overbodige tekst veeg je weg en je beluistert alleen de tekst die je nodig hebt. De foto wordt als PDF opgeslagen en kan ook met de software op PC worden voorgelezen of bewerkt. Deze functie plus de slimme woordvoorspeller, de woordenboeken en de spelling- en werkwoordcontrole maken de gebruiker maximaal zelfredzaam. Alinea bespaart tijd.

 

 
Schrijfhulp

Alinea voorspelt, corrigeert en voorkomt nieuwe fouten, het is een voorspeller op maat. Je typt het begin van een woord en de woordvoorspeller voorspelt welk woord je bedoelt. Schrijf je het woord met een enkele of dubbele klinker? Met d, t of dt? Met ei of ij? Haal je b en d door elkaar? Alinea geeft u de juiste spelling. Je klikt het voorspelde woord aan en Alinea stelt het volgende al voor. Alinea onthoudt welke woorden vaak samen met andere woorden gebruikt zijn. Zo wordt de zin foutloos opgebouwd. Alinea houdt ook rekening met een verkeerd gekozen letter aan het begin van een woord. Bijvoorbeeld als je 'sjoko' schrijft, dan komt 'chocolade' in het voorspelvenster te staan. Of bij viet, fiets. 

Alinea voorspelt en corrigeert ook werkwoorden en hun vervoegingen, homofonen en samenstellingen. Je kunt nieuwe woorden toevoegen, importeren en exporteren. Alinea is zelflerend, de gebruiker zoekt de bijbehorende spellingregel op onder de i-knop. 

Tekstbegrip en woordenschat

Woordenboek in AlineaTekstbegrip en woordenschat in de Alinea taaltool wordt ondersteund met de Nederlandse woordenboeken die met een muisklik meteen beschikbaar zijn, kunnen worden voorgelezen en voorzien zijn van een picto en een voorbeeldzin. Je kunt in Alinea ook gemakkelijk persoonlijke woordenlijsten aanmaken: lesvakken, eigennamen, moeilijke woorden, vaktermen, enzovoorts. 

Studeren en leren

Met Alinea kan je tekstnotities toevoegen, cirkelen, tekenen, markeringen aanbrengen en samenvattingen maken.  Ideaal als je aan het leren bent!

Bestandsbewerking

Alinea heeft een semi-automatische gebiedsbewerker waarmee je leesvolgordes, en taalherkenning kan aanpassen. Super handig dus bijvoorbeeld bij het leren van woordjes in vreemde talen.

Met de Alinea Suite 
Beschikt u over de combinatie van de Alinea Software, Alinea App en Alinea Online.  Alle onderdelen zijn in staat om scans voorleesbaar te maken. Naar de webshop >>

Alinea Online
Alinea Online is ideaal voor scholen die gebruik maken van online lesmateriaal. Dankzij de Cloud functionaliteit kan Alinea Online gebruikt worden op meerdere devices.  Lees meer >>

Alinea Software
Met Alinea software op je Windows PC beschik je over lees, leer en schrijfhulp in al je Windows programma's (zoals Word en Powerpoint). Ook leest Alinea teksten uit PDF documenten, PDF bestanden die met de Alinea foto-app zijn gemaakt, en Dedicon bestanden. Alle overige teksten kan je laten voorlezen dankzij de selectielezer. 

  • Voor gebruik op Windows PC

Alinea App
Met de Alinea app maak je een foto van de tekst die je wilt lezen. Alinea herkent zeer nauwkeurig de letters en zorgt ervoor dat de tekst leesbaar wordt gemaakt terwijl de opmaak van de tekst (de plaatjes en structuur) bewaard blijven. Het document kan daarna bewerkt worden, gedraaid, bijgesneden en overbodige tekst kan worden weggehaald. Vervolgens kan de tekst voorgelezen worden. Hierbij is de voorleessnelheid regelbaar en beschik je over een meeleesbalkje dat laat zien waar je bent in de tekst.

  • Voor iPad en iPhone (vanaf iPad4 en iPhone6 EN iOS 9.0 of hoger)
  • Voor Android (vanaf Android 4.3 en hoger)
  • De app leest EPUB bestanden;
  • De app ondersteunt naast Dropbox nu ook Google Drive en One Drive;
  • De app is nu ook beschikbaar voor Android

Naar de webshop >>

Overzicht functionaliteit

Overzicht alle functies

Bekijk hier het uitgebreide overzicht van alle functies.

Schoolboeken digitaal verkrijgbaar

Veel scholen en samenwerkingsverbanden hebben al een bibliotheek van digitale schoolboeken en bestanden. Mogelijk kun je via je school al boeken krijgen. Daarnaast kun je bijna alle schoolboeken voor PO en VO krijgen bij Dedicon.

Toetsen en examens

Alinea mag worden gebruikt bij toetsen en examens. DUO levert digitale toetsen en examens die geschikt zijn voor gebruik met Alinea.

Support informatie
Naar de systeemeisen voor Alinea >>
Naar de Alinea handleidingen >>

Maak kennis met Alinea

Demo-filmpje

Bekijk een filmpje van Alinea (2:13).

Demo aanvragen

U wilt kennismaken met Alinea? Dat kan! U ontvangt van ons, geheel gratis, een demo van Alinea voor Windows. Deze demo werkt vanaf de installatie 30 dagen.

Demo Alinea (voor Windows)

Demonstratie

Kom naar een demonstratie voor particulieren (5 p.p.) of een gratis demonstratie voor onderwijsprofessionals om kennis te maken met Alinea.

Training

Haal meer uit Alinea met een training voor beginners (particulier) of een training voor onderwijsprofessionals

Bent u dyslexiebehandelaar? Lees hier meer over het speciale aanbod voor dyslexiebehandelaars, inclusief de mogelijkheid om dyslexiesoftware gratis in te zetten tijdens de behandeling. 

Meer doen met minder geld

De integrale aanpak levert veel voordelen op in leerrendement, tijd en geld. Goed nieuws voor leerlingen met dyslexie. Zij krijgen een eerlijke kans om hun talenten maximaal te ontplooien.

Meer lezen