Alinea Online

Alinea Online is de meest flexibele oplossing om compenserende (voorlees)software te gebruiken.

Om de mogelijkheden van dit programma voor thuisonderwijs te benutten, hebben wij een korte instructie opgesteld waarmee ouders en leerlingen thuis aan de slag kunnen.

  

Naar de webshop >>

Alinea Online is veelzijdige compenserende software tegen de beste prijs, ideaal voor scholen die gebruik maken van online lesmateriaal. Dankzij de Cloud functionaliteit kan Alinea Online gebruikt worden op meerdere devices. Voor het voorlezen, studeren en invullen van digitale content hoeft niks geinstalleerd te worden. Je kunt eenvoudig inloggen via een website!

Ook is het via een extra toepassing mogelijk om websites voor te laten lezen, woordenboeken te gebruiken op het internet en daarnaast om  markeerstiften te gebruiken en samen te vatten wat er op websites staat.

Mogelijkheden:

Alinea Online is in constant in doorontwikkeling waardoor je altijd gebruik maakt van de meest innovatieve functionaliteiten van compenseren in de Cloud.

 

Log in op een website om bestanden te lezen, geen installatie nodig
Voor het voorlezen, studeren of schrijven in de Cloud hoeft niets gedownload of geïnstalleerd te worden. Handig voor het werken op de Chromebook! Log in op de URL (alinea.lexipoort.nl) in je Chrome browser en je kan lezen, studeren en werken in pdf.

OCR voor het voorleesbaar maken van bestanden!
Maak gebruik van de OCR-functie om foto-PDF, JPG of PNG zet je probleemloos om te zetten naar tekst. Bestanden kunnen eenvoudig benaderd worden via de Google Drive of vanuit het toestel waarop je werkt. Zo kan je altijd bij je bestanden.

Werken in een PDF
Voor het werken in PDF zijn tal van mogelijkheden aanwezig.Leerlingen kunnen op eigen tempo met een zelfgekozen stem tekst laten voorlezen. Door gebruik te maken van markeerstiften kunnen teksten worden samengevat. Moeilijke woorden kunnen worden opgezocht in het woordenboek of afbeeldingenboek. Ook voor het invullen van een PDF kan gebruik worden gemaakt van diverse functionaliteiten zoals tekentools en tekstnotities. Voor het vormen van antwoorden kan vervolgens een sprekende spellingcontrole en een slimme woordvoorspeller worden gebruikt. De ingevulde bestanden kunnen daarna eenvoudig worden gedeeld via bijvoorbeeld de Google Drive.

Maken van eigen teksten in de tekstverwerker
In Alinea Online is een eigen tekstverwerker opgenomen, waar je met ondersteuning van een sprekende spellingcontrole en een slimme woordvoorspeller kwalitatief goede teksten kan maken.

Werken op websites
Ook websites kunnen worden voorgelezen met een handige tool. Deze leest websites voor, hierbij kan een woordenboek, vertaalfunctie, afbeeldingenboek worden gebruikt. Ook kunnen websites eenvoudig worden samengevat met behulp van markeerstiften.

Bekijk hier het uitgebreide overzicht van Alinea Online

Schoolboeken digitaal verkrijgbaar
Veel scholen en samenwerkingsverbanden hebben al een bibliotheek van digitale schoolboeken en bestanden. Mogelijk kun je via je school al boeken krijgen. Daarnaast kun je bijna alle schoolboeken voor PO en VO krijgen bij Dedicon.

Support informatie
Naar de systeemeisen van Alinea Online >>
Naar de handleidingen Alinea >>

Alinea Online is beschikbaar voor:

  • Chromebook: inlogggen via Google Chrome
  • Chromebook: als extensie in Chrome (voorlezen websites)
  • Windows inloggen via Google Chrome
  • Windows als extensie in Chrome
  • Mac inloggen via Google Chrome (voorlezen websites)