Succesvol met dyslexiesoftware op school

Hoe zorg ik dat ons dyslexie hulpmiddel op school een succes wordt?

U heeft dyslexiesoftware voor uw school aangeschaft, en dan? Om de inzet van dyslexie-ICT tot een succes te maken is er een gedegen plan van aanpak voor de implementatie nodig. Van dyslexiebeleid tot training, van installaties tot een werkgroep die regelmatig samen komt. Het Vier in Balans model van Kennisnet biedt hierbij een goede basis. In het artikel ‘Samen werken aan een succesvolle implementatie van dyslexiesoftware’ (2014, M. Hoenderken) worden alle belangrijke componenten uit het Vier in Balans model, voor u op een rij gezet.


dyslexiesoftware op schoolGraag onder begeleiding aan de slag? Om dyslexiesoftware goed te implementeren helpen wij u graag.  We bieden een speciale tweedaagse Beleid- en implementatiecursus aan. Na afloop is het dyslexie-ICT beleid in concept klaar en heeft u een plan van aanpak voor de implementatie.

 

Meer weten over onze integrale aanpak Dyslexie, Laaggeletterdheid en Leesproblemen in het onderwijs? Meld u dan aan voor 1 van onze gratis regiobijeenkomsten: >>