Stappenplan bij de keuze van een dyslexiehulpmiddel

Stappenplan bij de keuze van dyslexie hulpmiddelen

* Er zijn inmiddels tevens dyslexiebestanden (digitale schoolboeken) voor Alinea 

Stap1: oriëntatie op het juiste hulpmiddel

Voor elke vorm van dyslexie bestaan passende hulpmiddelen die een wereld van verschil kunnen maken in de schoolprestaties, het leerplezier en de motivatie. Welk hulpmiddel voor uw kind het meest geschikt is hangt van meerdere factoren af (de behoefte, de ernst van dyslexie, de leeftijd en het onderwijstype). We laten u graag persoonlijk de mogelijkheden zien van verschillende soorten hulpmiddelen en nodigen u van harte uit om bij ons in Leusden een demonstratiemiddag te volgen. U kunt ons uw vraag natuurlijk ook mailen. Of vraag de informatie brochure aan (compenserende software). Bellen kan ook op 033 4348000: ons adviesteam helpt u graag verder.

Stap 2: overleg met school

Veel scholen hebben een dyslexiebeleid waarin staat vastgelegd welke leerlingen met dyslexiesoftware mogen werken en welke software daarvoor wordt ingezet en hoe. Bespreek de mogelijkheden met de zorgcoördinator/ IBer of leerkracht van de school van uw kind.

Zijn er nog vragen op school over het dyslexiebeleid, de juiste keuze van een hulpmiddel of is er twijfel over de juiste aanpak? Onze specialisten van de Lexima Academie hebben jarenlange ervaring met advies aan scholen. Attendeer de school op onze informatie voor IBers of breng de cursusgids mee. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden op info@lexima.nl of 033 4348000.

Stap 3: ondersteuning

Bij uw hulpmiddel krijgt u een (digitale) handleiding. Mocht u nog extra vragen hebben dan kunt u op de pagina van uw product aanvullende tips en FAQ’s vinden. Bij de keuze voor Kurzweil, Alinea of Sprint Plus is het mogelijk om een vaardigheidstraining te volgen. Aan de hand van een praktisch werkboek leren zowel kind als ouder stapsgewijs de mogelijkheden van het programma kennen.