Specialisatie

Themabijeenkomst Bouw! en TOS

Tijdens de Themabijeenkomst Bouw! en TOS verdiep je je kennis over de leesontwikkeling van leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Gastspreker Janneke de Waal-Bogers bespreekt de ontwikkeling die leerlingen met een TOS op leesgebied doormaken. Vervolgens leer je hoe je als onderwijsprofessional deze leerlingen kunt ondersteunen en welke rol Bouw! hierbij kan spelen.

Leerdoelen

  • Je leert welke moeilijkheden een leerling met een TOS kan ervaren bij het leren (lezen).
  • Je hebt zicht op de leesontwikkeling bij leerlingen met een TOS.
  • Je weet hoe je Bouw! optimaal kunt inzetten voor leerlingen met een TOS.
  • Je leert welke aanpassingen nodig zijn voor een optimale inzet van Bouw! bij een leerling met een TOS.

Doelgroep

De themabijeenkomst is bedoeld voor intern begeleiders, zorgcoördinatoren, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van leerlingen met een TOS.

Let op

Het is belangrijk dat deelnemers van deze bijeenkomst de Vaardigheidstraining Bouw! hebben gevolgd. Wil je graag deelnemen aan deze themabijeenkomst maar twijfel je of je voldoende basis hebt? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Over de spreker

Janneke de Waal-Bogers is logopedist. Ze geeft trainingen aan professionals in het onderwijs en in de zorg over diagnostiek en behandeling van taalstoornissen bij kinderen. Daarnaast is ze bestuurslid van de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie.

 

Trainingsschema

Deze themabijeenkomst vindt regelmatig plaats. Bekijk hier de kalender. 

Locatie

Deze themabijeenkomst vindt online plaats.

Kosten

€ 170,- per persoon, inclusief cursusmateriaal

20% korting voor elke collega bij gelijktijdige aanmelding

Studiebelasting

2 uur

Inschrijven