Specialisatie

Themabijeenkomst Bouw! en NT2

Tijdens de Themabijeenkomst Bouw! en NT2 verdiep je je kennis over de leesontwikkeling van leerlingen die een NT2-achtergrond hebben.

Gastspreker Femke Scheltinga bespreekt de ontwikkeling die leerlingen met een NT2-achtergrond op leesgebied doormaken. Vervolgens leer je hoe je als onderwijsprofessional deze leerlingen goed kunt ondersteunen en welke rol Bouw! hierbij kan spelen.

Leerdoelen

  • Je hebt zicht op de leesontwikkeling bij leerlingen met een NT2-achtergrond.
  • Je leert welke moeilijkheden een leerling met een NT2-achtergrond kan ervaren bij het leren (lezen) van het Nederlands.
  • Je weet hoe je Bouw! optimaal kunt inzetten voor leerlingen met een NT2-achtergrond.
  • Je leert welke aanpassingen nodig zijn voor een optimale inzet van Bouw! bij een leerling met een NT2-achtergrond.

Doelgroep

De themabijeenkomst is bedoeld voor intern begeleiders, zorgcoördinatoren, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van leerlingen met een NT2-achtergrond.

Let op

Het is belangrijk dat deelnemers van deze bijeenkomst de Vaardigheidstraining Bouw! hebben gevolgd. Wil je graag deelnemen aan deze themabijeenkomst maar twijfel je of je voldoende basis hebt? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Over de spreker

Femke Scheltinga werkt als senior adviseur bij het Instituut voor Taalontwikkeling van de Universiteit van Amsterdam. Ze is betrokken bij divers (praktijkgericht) onderzoek op het gebied van taalonderwijs. Ze heeft zich de afgelopen jaren in het bijzonder beziggehouden met leesvaardigheid en dyslexie, maar ook andere aspecten van taalvaardigheid hebben haar interesse.

 

Trainingsschema

Deze themabijeenkomst vindt regelmatig plaats. Bekijk hier de kalender. 

Locatie

Deze themabijeenkomst vindt online plaats.

Kosten

€ 170,- per persoon, inclusief cursusmateriaal

20% korting voor elke collega bij gelijktijdige aanmelding

Studiebelasting

2 uur

Inschrijven