Training

Read&Write Vaardigheidstraining

Read&Write is handig voor chromebooks en biedt leerlingen met dyslexie en/of lees- en spellingproblemen de kans om op hun eigen cognitieve niveau, zelfstandig aan de slag te gaan. De (lees)motivatie neemt toe en het risico op schooluitval neemt af.

Tijdens de training gaan we in op de theoretische uitgangspunten bij de inzet van compenserende software. Daarnaast ga je zelf aan het werk met Read&Write. Theorie en praktijk wisselen elkaar af en je krijgt tal van praktische voorbeelden om inspiratie op te doen voor toepassingen in de dagelijkse praktijk. Tijdens de oefenmomenten leer je werken met:

  • de leesfuncties 
  • de schrijffuncties
  • de studeertools

Er wordt aandacht besteed aan het maken van een plan van aanpak voor het implementeren van Read&Write op jouw school en er is tijd voor vragen. 

Leerdoelen

  • Je kent de theoretische achtergronden met betrekking tot de inzet van compenserende dyslexie-ICT.
  • Je kent de belangrijkste functionaliteiten van Read&Write. 
  • Je weet hoe je Read&Write doeltreffend in kunt zetten.
  • Je kunt jouw leerlingen met dyslexie zelfstandiger laten werken, wat motiverend werkt voor alle betrokkenen.

Werkwijze

  • Je werkt in tweetallen op gereedstaande laptops.
  • Instructie en zelf werken wisselen elkaar af.

Trainingsschema

Deze training wordt regelmatig aangeboden. Bekijk hier de kalender met trainingsdata

Locatie

Bij de trainingsdata kun je zien of de training op ons kantoor in Leusden of online is. Trainingen vinden plaats volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dit betekent dat de trainingen op ons kantoor wanneer dat nodig mocht zijn online zullen worden gegeven. Bij wijzigingen word je tijdig geïnformeerd.

Kosten

€ 170,- per persoon, inclusief cursusmateriaal

20% korting voor elke collega bij gelijktijdige aanmelding

Studiebelasting

3 uur

Inschrijven

Locatie

Trainingen vinden plaats volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dit betekent dat ze voorlopig online plaatsvinden.

Op school

Deze trainingen geven wij ook op locatie bij een school of samenwerkingsverband. Meer informatie

Behandelaar 

Ben je dyslexiebehandelaar? Bekijk het aanbod voor dyslexiebehandelaars, inclusief de mogelijkheid om dyslexiesoftware gratis in te zetten tijdens de behandeling.

Doelgroep

De vaardigheidstraining Read&Write is bedoeld voor leerkrachten, docenten, intern begeleiders, zorgcoördinatoren, ICT'ers en andere onderwijsprofessionals uit het PO en VO.