Training

Module Dyslexie-ICT Coach

Compenserende software is onmisbaar tijdens en na de behandeling van leerlingen met dyslexie.

De behandelaar zit in een unieke positie. Zij kent de leerling, weet waarmee de leerling belemmeringen ervaart en welke ondersteuning de leerling verder helpt. Daarom biedt Lexima dyslexiebehandelaars de mogelijkheid om dyslexiesoftware gratis in te zetten tijdens de behandeling.

Hoe werkt het?

Dyslexiebehandelaars volgen bij Lexima een vaardigheidstraining zodat ze goed leren werken met de software (vaardigheidstraining Alinea Suite, vaardigheidstraining Kurzweil of vaardigheidstraining Read&Write). Na het afronden van deze training krijgt de behandelaar een gratis licentie van het desbetreffende hulpmiddel om het tijdens de behandeling in te zetten.

Om de kwaliteit van de inzet van de hulpmiddelen te garanderen is de behandelaar verplicht deel te nemen aan de (gratis) Behandelaarskring, die tweemaal per jaar wordt georganiseerd in samenwerking met dr. Ria Kleijnen.

Voordelen

  • Kennis en praktische handvatten om dyslexiesoftware adequaat in te zetten tijdens de behandeling;
  • Gratis gebruik van geavanceerde compenserende software;
  • Leerlingen in de behandeling mogen gedurende drie maanden thuis gebruikmaken van de software;
  • Een uitgebreid netwerk opbouwen en altijd up-to-date blijven van de meest actuele kennis en ervaringen dankzij de tweejaarlijkse Behandelaarskring.

Meedoen?

Neem contact op met Ellen Geurts en geef aan dat je interesse hebt in het deelnemen aan de Module Dyslexie-ICT Coach. Schrijf je vervolgens in voor een vaardigheidstraining Kurzweil, Alinea of Read&Write en zet in het veld 'Opmerkingen' dat je deelneemt aan de Module Dyslexie-ICT Coach en het behandelbureau waar je werkt. Je ontvangt een bevestiging en meer informatie per mail.

Groepskorting

Bij gelijktijdige aanmelding geldt er 20% korting op de training voor elke collega-behandelaar.