Training

Module Dyslexie-ICT Coach

Compenserende software is onmisbaar voor leerlingen met dyslexie.

Als behandelaar zit je in een unieke positie. Jij kent de leerling, weet welke belemmeringen hij of zij ervaart en welke ondersteuning daarbij helpt. Na de dyslexiebehandeling zullen veel leerlingen baat hebben bij het werken met compenserende software.

Als dyslexie ICT-coach ben je goed op de hoogte van de mogelijkheden van compenserende hulpmiddelen en kun je hierin advies uitbrengen aan ouders en scholen. Tijdens gedeelten van de dyslexiebehandeling leer je de leerlingen alvast werken met dyslexiesoftware door deze op remediërende wijze in te zetten. Je krijgt hiervoor van Lexima een gratis licentie

Hoe werkt het?

De module dyslexie ICT-coach is een doorlopend traject dat bestaat uit twee onderdelen.

  1. Je volgt bij Lexima eenmalig een vaardigheidstraining om goed te leren werken met de software (vaardigheidstraining Alinea Suite, vaardigheidstraining Kurzweil of vaardigheidstraining Read&Write). Na het afronden van deze training krijg je een gratis licentie van het desbetreffende hulpmiddel om tijdens de behandeling (remediërend) in te zetten.
  2. Om de kwaliteit van de inzet van het hulpmiddel te garanderen ben je verplicht deel te nemen aan de (gratis) Behandelaarskring die twee- à driemaal per jaar wordt georganiseerd. Tijdens de behandelaarskring zorgen we dat jouw kennis up-to-date blijft en wissel je met de andere deelnemende behandelaren ervaringen uit. Regelmatig nodigen wij ook gastsprekers uit.

Voordelen

  • Gratis gebruik van geavanceerde compenserende software.

  • Kennis en praktische handvatten om dyslexiesoftware adequaat in te zetten tijdens de behandeling.

  • Leerlingen die je behandelt maken gedurende drie maanden thuis gratis gebruik van de software.

  • Een uitgebreid netwerk opbouwen en altijd up-to-date blijven van de meest actuele kennis en ervaringen via de Behandelaarskring.

Meedoen?

Wil je dyslexie ICT-coach worden, dan schrijf je je allereerst in voor een vaardigheidstraining Alinea Suite, Kurzweil of Read&Write.

Neem daarna contact op met Ellen Geurts en geef aan voor welke vaardigheidstraining je bent ingeschreven. Je ontvangt vervolgens meer informatie per mail.

Heb je nog vragen of wil je de volledige voorwaarden voor deelname aan deze module ontvangen, neem dan contact op met Ellen Geurts. 

Groepskorting

Bij gelijktijdige aanmelding geldt er 20% korting op de training voor elke collega-behandelaar.