Gecertificeerd Dyslexie-ICT coach

Gecertificeerd Dyslexie-ICT coach

Leerkring Dyslexie-ICT voor Behandelaars

Dyslexie-ICT is onmisbaar tijdens en na de (vergoede) behandeling van leerlingen met dyslexie. De behandelaar zit in een unieke  positie. Zij kent de leerling goed en weet precies waarmee de leerling belemmeringen ervaart en weet welke ondersteuning de leerling daarbij nodig heeft.

Lexima biedt dyslexiebehandelaars een prachtige mogelijkheid om dyslexiesoftware  gratis in te zetten tijdens de behandeling.

Hoe werkt het?

Dyslexiebehandelaars volgen bij Lexima een vaardigheidstraining zodat ze goed leren werken met de software (vaardigheidstraining Kurzweil, Alinea, Sprint of Read&Write). Na het succesvol afronden van de vaardigheidstraining krijgt de behandelaar gratis licenties van het desbetreffende hulpmiddel om tijdens de behandeling in te kunnen zetten. Om de kwaliteit van de inzet van de hulpmiddelen te garanderen is de behandelaar verplicht deel te nemen aan de (gratis) Leerkring voor Behandelaars, die jaarlijks tweemaal wordt georganiseerd in samenwerking met Dr. Ria Kleijnen.

Voordelen

  • Kennis en praktische handvatten om dyslexiesoftware adequaat in te zetten tijdens de behandeling
  • Gratis gebruik maken van licenties van de geavanceerde software voor dyslexie
  • Leerlingen in de behandeling mogen gedurende 3 maanden ook vrijblijvend thuis gebruik maken van de software
  • Een uitgebreid netwerk opbouwen en altijd up-to-date blijven van de meest actuele kennis en ervaringen dankzij de tweejaarlijkse Leerkring voor Behandelaars

Meedoen?

Neem contact op met Debby Merema (debby.merema@lexima.nl) en geef aan dat u interesse heeft in het deelnemen aan de module Dyslexie-ICT coach. Schrijf u vervolgens in voor een vaardigheidstraining Kurzweil, Alinea, Sprint of Read&Write en zet in het veld 'Opmerkingen' dat u deelneemt aan de Behandelaarsmodule Dyslexie-ICT en het behandelbureau waar u werkzaam bent. U ontvangt een bevestiging en meer informatie per mail.

Groepskorting

Voor behandelbureaus die mee willen doen met 5 of meer behandelaars wordt een groepskorting aangeboden. Vraag een offerte op maat aan: consultancy@lexima.nl.